Qatargate: Ελεύθερος αφέθηκε ο Ταλαμάνκα της No Peace Without Justice

Ο δικηγόρος του αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση αποφυλάκισής του

Must Read

Την ώρα που οι έρευνες για το Qatargate, το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ανακοινώθηκε σήμερα πως ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση Βέλγου δικαστή.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας στο Politico, ο γενικός γραμματέας της No Peace Without Justice -μιας από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που συνδέονται με το σκάνδαλο-, ο οποίος είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας, αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς, μάλιστα, να έχουν γίνει γνωστοί τυχόν όροι για την απελευθέρωση του.

Αρχικά o Ταλαμάνκα είχε τεθεί υπό παρακολούθηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, αλλά ο Βέλγος εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί στη φυλακή. Η νεότερη απόφαση για την αποφυλάκισή του, ωστόσο, παραμένει ασαφής, αφού και ο δικηγόρος του αρνήθηκε να τη σχολιάσει.

Παντσέρι, Καϊλή και Τζόρτζι παραμένουν στη «στενή»

Πλέον, στη φυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον πρώτο να έχει, ως γνωστόν, κλείσει συμφωνία με τις βελγικές αρχές για ευνοϊκή μεταχείριση, με αντάλλαγμα να κατονομάσει όσους δωροδόκησε.

Η απόφαση περί απελευθέρωσης του Νικολό Ταλαμάνκα, πάντως, έρχεται μια ημέρα αφότου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήρε την ασυλία δύο ακόμη ευρωβουλευτών, του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα και του Ιταλού Αντρέα Κοτσολίνο, ανοίγοντας το δρόμο στους ανακριτές για να τους καλέσουν για ανάκριση ή ακόμα και να τους συλλάβουν. Ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα δεν σχολίασε την πιθανή δικαστική εξέλιξη για την υπόθεσή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This