«Δεν είναι αυτοί, αλλά θα τους χτυπήσουμε!» – Άγνωστο διάλογο μεταξύ των δραστών αποκάλυψε μάρτυρας

Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο φως

Must Read

Ανατριχίλα προκαλεί ο άγνωστος – μέχρι σήμερα – διάλογος μεταξύ των δραστών που επιτέθηκαν με δολοφονικά ένστικτα εναντίον του ‘Αλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο 20χρονος φοιτητής Ν.Σ., καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη που διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όταν η παρέα του ‘Αλκη απάντησε στο ερώτημα «τι ομάδα είστε», κάποιος εκ των κατηγορούμενων φέρεται να είπε «δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε» ενώ, στη συνέχεια, κάποιος συγκατηγορούμενός του ανέφερε τη φράση «στα … μας, πάμε».

Τον διάλογο αυτό ο συγκεκριμένος μάρτυρας, 6ος κατά σειρά στον κατάλογο, τον είχε μεταφέρει και στους αστυνομικούς, όταν έδωσε την πρώτη κατάθεσή του, μόλις τρεις ώρες μετά το φονικό, ενώ είναι ο μοναδικός από τους παθόντες που κατέθεσαν κάτι τέτοιο.

Απαντώντας δε, σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ο ίδιος μάρτυρας σημείωσε ότι οι δράστες «δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν, αλλά σίγουρα ήθελαν να προκαλέσουν κακό».

Περιγράφοντας τη δική του οπτική της επίθεσης, ο 20χρονος φοιτητής είπε τα εξής:

«Αντιλήφθηκα 5-6 άτομα να έρχονται προς τα πάνω μας. Είδα να κρατούν μαχαίρι και λοστό. Κατάλαβα ότι κάτι πάει να γίνει. Με έπιασε ένας και μου έδωσε κάποιες μπουνιές, αλλά καλύφθηκα με τα χέρια. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα με άφησε, δεν ξέρω γιατί, και κατάφερα να φύγω πηγαίνοντας προς την οδό Πλαστήρα.

Είδα ένα άσπρο αυτοκίνητο σταματημένο και μέσα ένα άτομο που προσπάθησε να βγει, έκανε μερικά βήματα να με πιάσει και γύρισε πίσω. Μετά είδα μερικά άτομα από τη γειτονιά, ανθρώπους που ήθελαν να βοηθήσουν να έρχονται προς τα εμάς. Τότε οι κατηγορούμενοι μπήκαν στο αυτοκίνητο για να φύγουν», ανέφερε.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο μάρτυρας περιέγραψε ότι έτρεξε προς άλλη κατεύθυνση για να ξεφύγει και συνάντησε τον φίλο του που δέχθηκε χτύπημα με το δρεπάνι και ένα ακόμα μέλος της παρέας που κατάφερε να ξεφύγει.

«Πήγα μέχρι τη γωνιά και μετά είδα τον Δ.Κ και τον Σ.Κ. που ήταν εκεί. Συνειδητοποιήσαμε ότι ο Δ.Κ ήταν χτυπημένος στον μηρό. Προσπαθούσαμε να του δέσουμε τη πληγή γιατί αιμορραγούσε. Πήγαμε σε ένα άλλο στενό, πέρασε ασθενοφόρο ενώ δεν το είχαμε καλέσει. Ο Δ.Κ. μπήκε μέσα γιατί δεν άντεχε άλλο, ήμασταν οι δύο μας εκείνη τη στιγμή. Δε με άφησαν να μπω στο ασθενοφόρο και κάλεσα τον πατέρα μου να πάμε μαζί. Μόλις φτάσαμε στο νοσοκομείο μας είπαν ότι ο Άλκης δε τα κατάφερε».

‘Οπως σημείωσε, καθώς μέχρι τότε πίστευε ότι ο Άλκης είχε ξεφύγει.

Με την κατάθεσή του ολοκληρώθηκε η σημερινή ακροαματική διαδικασία (είχε προηγηθεί κατάθεση ενός ακόμα φίλου του Άλκη).

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την εξέταση μαρτύρων- αστυνομικών.

Δείτε επίσης:

«Τον άκουγα να φωνάζει “μη με χτυπάτε άλλο!”» – Τι κατέθεσε φίλος του Άλκη Καμπανού στη δίκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This