Έκανε κανείς τίποτα για τις καταγγελίες κακοδιαχείρισης και έλλειψης κανόνων ασφαλείας στους σιδηροδρόμους;

Μια επιστολή που εστάλη πριν από 11 μήνες προειδοποιούσε για την ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων! – Ζητείται σήμερα η παραίτηση της Κυβέρνησης

Must Read

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας, στη σκιά της τραγωδίας στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών λίγο έξω από τη Λάρισα, με τη σφοδρή φονική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών. Δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς κανένας να ξέρει το γιατί.

Πάνω από 35 συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους από το τραγικό δυστύχημα που συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή Ευαγγελισμός και δεν αποκλείεται ο τραγικός απολογισμός να ανέβει κι άλλο.

Μια επιστολή του Χρήστου Κατσιούλη που εστάλη πριν από 11 μήνες, τον Απρίλιο του 2022 (το newsbreak.gr είχε κάνει σχετική αναφορά και τότε) με τον πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής ETCS (σ.σ. αρμόδια για τα έργα σηματοδότησης και ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο) να υποβάλει τότε την παραίτησή του καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων κακοδιαχείριση (μη τήρηση των φυσικών αντικειμένων των συμβάσεων, γεγονός το οποίο επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στα έργα) και έλλειψη κανόνων ασφαλείας στους σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με τα όσα έγραφε τότε ο κ.Κατσιούλης, είχε ενημερώσει και στο παρελθόν για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, ενώ διαφωνούσε με σχετικά πορίσματα για συγκεκριμένα θέματα.

Στην επιστολή παραίτησής του προς την ΕΡΓΟΣΕ εκφράζει επίσης τη διαφωνία του για ενέργειες του Οργανισμού επί θεμάτων ανάταξης των γραμμών, ενώ δεν διστάζει να αναφέρει την αμφιβολία του σχετικά με τη γνώση που διαθέτουν οι αρμόδιοι για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία εξειδικευμένων συστημάτων.

Επίσης καταγράφει την ημιτελή συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια, αναφέροντας ότι συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου, στο οποίο θα γίνεται «κυκλοφορία τρένων με 200 km/h, χωρίς σε αυτό να υπάρχει καμία ένδειξη της κατάστασης της γραμμής, ακόμα και θραύση αυτής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων»!

«Να παραιτηθεί τώρα η Κυβέρνηση»

Με αφορμή αυτή την επιστολή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζητά διερεύνηση της υπόθεσης και καλεί την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να παραιτηθεί, καθώς δεν έκανε τίποτα επί του θέματος.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ψυχρολουσία από την απόφαση του Moody’s! 

Ο οίκος αξιολόγησης δεν έδωσε στη χώρα μας την επενδυτική βαθμίδα και με ανάλυσή του δεν άλλαξε τις προοπτικές ούτε τη βαθμολογία

More Articles Like This