Μαθητές καλούν σε συλλαλητήριο «για τα παιδιά στα Τέμπη» αύριο Παρασκευή στα Προπύλαια

Must Read

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές όλων των σχολείων της πρωτεύουσας να συμμετάσχουν αύριο, Παρασκευή 3/3, στην πορεία των φοιτητών, στην πορεία στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, με γενικό σύνθημα «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί – Ολων των νεκρών να γίνουμε η φωνή!»

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές, αύριο (πρέπει) τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και όλοι τους να κατέβουν στους δρόμους «Για τα παιδιά στα Τέμπη… Για τις οικογένειές τους… Και για εμάς…».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας έχει ως εξής:

«ΟΡΓΗ, ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΔΕ ΞΕΧΝΩ, ΤΕΜΠΗ, ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ- ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ….

Αυτά γράφτηκαν σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας μήπως και καταφέρουμε με αυτές τις λέξεις να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας για το τραγικό δυστύχημα, αυτό το έγκλημα, που συνέβη στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες ανάμεσά τους πολλά παιδιά, φοιτητές…

Εκφράζουμε τα πιο βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε να γίνουν γρήγορα καλά οι τραυματίες.

Σε αυτό το τρένο θα μπορούσε να ήταν ο καθένας και η καθεμία από εμάς, από τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Μόνο οργή και θλίψη αισθανόμαστε για τους δεκάδες νεκρούς, τις οικογένειές τους.

Ακόμα μια φορά, φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι ανθρώπινες ζωές, οι ζωές μας δεν μετράνε καθόλου μπροστά στα κέρδη των εταιριών, τα κόστη που υπολογίζουν οι κυβερνήσεις και το κράτος.

Διαβάζουμε τα λόγια των εργαζόμενων του χώρου που εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούσαν ότι πρέπει να γίνει κάτι για να μην υπάρξει ατύχημα αλλά – όπως πάντα- οι κυβερνήσεις, το κράτος και οι εταιρείες δεν έδωσαν ούτε ευρώ για την ασφάλεια στις λειτουργίες και τις υποδομές των μετακινήσεων!

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. Στα θύματα, στις οικογένειές τους, σε όλους μας. Αυτές τις μέρες να μην σωπάσουμε. Αντίθετα, να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται:

Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα.

Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Να ενταθούν οι προσπάθειες εντοπισμού και απεγκλωβισμού των αγνοούμενων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

ΑΘΗΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This