Επιμένουν σε ακραίες δηλώσεις οι Αλβανοί και βγάζουν «καθαρούς» τους δολοφόνους του Κατσίφα!

Must Read

Οι επίλεκτοι της RENEA που σκότωσαν τον Κατσίφα, δεν παρέβησαν τον νόμο, λένε οι Αλβανοί με βάση τα αποτελέσματα της έκθεσης της ερευνητικής ομάδας.

Λίγες ημέρες μετά το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, όπως αναφέρει η “Espresso” οι Αλβανοί προχώρησαν σε νέες ακραίες δηλώσεις, που προσβάλλουν τη μνήμη του 35χρονου Έλληνα ομογενούς, ο οποίος έχασε τη ζωή του επειδή τόλμησε να υψώσει τη γαλανόλευκη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου!

Σε ένα ακόμη «κρεσέντο» προκλητικότητας, η αλβανική εφημερίδα «Shqiptarja» χαρακτήρισε «εξτρεμιστή» τον αδικοχαμένο Κωνσταντίνο Κατσίφα, ενώ έβγαλε «λάδι» τους άνδρες της RENEA (ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας).

Όπως υποστήριξε συγκεκριμένα, από τα αποτελέσματα της έκθεσης που συνέταξε η ερευνητική ομάδα, η οποία διαχειρίζεται τον φάκελο στην Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων, έπειτα από αίτημα της οικογένειας του 35χρονου, δεν προκύπτει ότι οι επίλεκτοι της RENEA παρέβησαν τον νόμο για τη χρήση πυροβόλων όπλων, όταν εξουδετέρωσαν τον… «εξτρεμιστή που πυροβολούσε την αστυνομία στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.


Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκθεση φέρεται ότι δίνει απαντήσεις στους λόγους που οι κομάντο της αλβανικής αστυνομίας δεν χρησιμοποίησαν άλλες μεθόδους για να ακινητοποιήσουν τον Κατσίφα, από τη στιγμή που δεν κινδύνευε κανείς, εφόσον βεβαίως ισχύουν οι ισχυρισμοί ότι οπλοφορούσε κατά τον εντοπισμό του.

Έναν χρόνο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 35χρονου ομογενούς, το πόρισμα της αλβανικής Δικαιοσύνης για το τι ακριβώς συνέβη ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την «Shqiptarja», η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια νέας ομάδας εισαγγελέων, ύστερα από την αποχώρηση των δύο ανακριτών που τη χειρίζονταν ως τώρα, του Μπεσνίκ Μούτσι, που εξελέγη μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, και του Νιάζι Σεφέρι, ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Καθοριστικά για την πορεία της έρευνας αναμένεται, επίσης, να είναι τα αποτελέσματα του ιατροδικαστικού πορίσματος.

Η ελληνική σημαία που ο Κωνσταντίνος είχε φτιάξει μόνος του

Ο Ράμα

Στο μεταξύ, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα μιλώντας στην ελληνική έκδοση του euronews.com, επέμεινε στη δήλωση που είχε κάνει λίγο μετά τον χαμό του άτυχου 35χρονου περί «εξτρεμιστικής τρέλας», ενώ χαρακτήρισε τον αδικοχαμένο Έλληνα ομογενή «επικίνδυνο άτομο».

«Δεν θυμάμαι κάποια σκληρή δήλωση. Πίστευα και πιστεύω πως κάποιος που τρέχει μέσα στον κόσμο με όπλο και απειλεί τις ζωές των ανθρώπων είναι επικίνδυνος» ανέφερε, προσθέτοντας πως οι δύο κοινότητες «αποτελούν λαμπρό παράδειγμα του πώς η πολιτική θα πρέπει να χειριστεί το γεγονός πως είμαστε γείτονες και, τρόπον τινά, καταραμένοι να ζούμε μαζί και να αγαπάμε ο ένας τον άλλον».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This