Μετανάστες χτύπησαν αστυνομικούς στη Σάμο – «Κόλαση» στα Γιαννιτσά όταν έσπασε το μπλόκο των κατοίκων (video)

Must Read

Τρεις μετανάστες ηλικίας 21, 24 και 18 ετών, συνέλαβε η αστυνομία στη Σάμο, μετά από επίθεση που δέχτηκαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το απόγευμα, όταν κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, οι συλληφθέντες, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε υποδείξεις αστυνομικών, επιτέθηκαν σε βάρος τους και τους τραυμάτισαν ελαφρά, ενώ προκάλεσαν και φθορές στις στολές τους.

Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία 1 χάρτινη συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς). Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς και για τα αδικήματα της απείθειας, της βίας κατά υπαλλήλων και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Κόλαση στα Γιαννιτσά

Χάος επικράτησε στα Γιαννιτσά όταν κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής. Περίπου τριάντα άτομα απέκλεισαν τον δρόμο, εμποδίζοντας τη διέλευση λεωφορείων που μετέφερε 100-150 πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας και τελικά το πούλμαν έφθασε στον προορισμό του από παράδρομο, συνοδεία περιπολικών.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου έφτασαν στην Ελευσίνα με δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού συνολικά 795 πρόσφυγες από τη Λέσβο. Οι άνθρωποι αυτοί, σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο, θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία σε 30 σημεία της ελληνικής επικράτειας. Άλλοι 58 αιτούντες άσυλο θα ταξιδέψουν εντός της ημέρας με πλοίο της γραμμής προς τον Πειραιά.

Την ίδια ώρα όμως, το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι αντιδράσεις, τόσο στα νησιά, που ασφυκτιούν από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όσο και στην ενδοχώρα, όπου μεταφέρονται κάποιοι από αυτούς στο πλαίσιο του σχεδίου αποσυμφόρησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στην Κω, το βράδυ της Παρασκευής, όπου κάτοικοι αλλά και ο δήμαρχος του νησιού απέκλεισαν το λιμάνι, προκειμένου να μην αποβιβαστούν από πλοίο πρόσφυγες και μετανάστες, που μεταφέρονταν από άλλα νησιά. Ο δήμαρχος της Κω, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προειδοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί να συνεχιστεί εκεί η μεταφορά προσφύγων.

Από την άλλη, στη Λέρο οι κάτοικοι απειλούν με κινητοποιήσεις, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στο νησί. Ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας τόνισε ότι πλέον υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή των μεταναστών, αφού πολλοί από αυτούς κοιμούνται στην παραλία.

Άλλο ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης η κόντρα στα Βρασνά, για τη φιλοξενία προσφύγων, που φούντωσε τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, εκεί, ξενοδόχοι κατήγγειλαν ότι δέχονται απειλές, επειδή έχουν δεχθεί να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα καταλύματά τους.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στις Σέρρες στην περιοχή των Σερρών, ομάδα ατόμων θέλησε να παρεμποδίσει λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο του Σιδηροκάστρου. Τελικά, και πάλι με τη συνδρομή της Αστυνομίας, τα λεωφορεία έφτασαν στον προορισμό τους ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος των νέων διοδίων του Στρυμωνικού (που δεν έχουν τεθεί ακόμα σε λειτουργία), στον κάθετο άξονα της Εγνατίας.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This