«Δύσκολο το περιστατικό της σύγκρουσης των πλοίων στη Χίο», λέει το Λιμενικό – Εξηγήσεις για όσα έγιναν

Τι λέει ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού

Must Read

Περισσότερες πληροφορείς σχετικά με το περιστατικό της σύγκρουσης των δύο πλοίων που σημειώθηκε χθες ανοιχτά της Χίου έδωσε το Λιμενικό Σώμα.

Αρχικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Κοκκάλας χαρακτήρισε το συμβάν «δύσκολο από την αρχή μέχρι το τέλος».

Όπως ανέφερε από την πρώτη στιγμή, το συντονιστικό κέντρο έστειλε πληθώρα σκαφών στην περιοχή για να βοηθήσουν.

Συγκεκριμένα στο σημείο έσπευσαν 7 περιπολικά του λιμενικού, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ενώ υπήρξε και συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επίσης, διατέθηκε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς επίσης και τρία ελικόπτερα super PUMA.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκκάλα, από την αρχή δεν υπήρξε η συνεργασία που επιθυμούσαν οι ελληνικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση ήταν τόσο το πλήρωμα όσο και το πλοίο.

Πρόκειται για το πλοίο με σημαία του Βανουάτου στο οποίο επέβαιναν 10 Τούρκοι ναυτικοί μεταξύ των μελών του πληρώματος και το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές καθώς προκλήθηκε μεγάλο ρήγμα στην δεξιά πλευρά από την σύγκρουση με το άλλο πλοίο που είχε σημαία Σιγκαπούρης.

Ωστόσο αρνήθηκε  τη βοήθεια των ελληνικών Αρχών και κατευθύνεται προς τα παράλια της Τουρκίας.

Για το λόγο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Κοκκάλα, αποφασίστηκε Super Puma της Ελληνικής Αεροπορίας να πάει πάνω από το πλοίο και να κατέβει σε αυτό διασώστης του Λιμενικού σώματος ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός στα μέλη του πληρώματος ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές στο πλήρωμα ότι σε περίπτωση που χρειαστούν βοήθεια θα τους την παράσχει μόνο το ελληνικό κράτος και οι ελληνικές Αρχές καθώς βρίσκονται σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης.

Δείτε τις δηλώσεις του:

 

Τα αίτια της σύγκρουσης των πλοίων παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Το «ΑΝΤ», τουρκικής ιδιοκτησίας και με δέκα πολίτες τουρκικής υπηκοότητας στο πλήρωμα, αποχώρησε από το σημείο με σοβαρές ζημίες στο κύτος του, χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύει με βύθιση.

 

 

Το εν λόγω πλοίο, με σημαία Βανουάτου και 13 άτομα πλήρωμα, είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με προορισμό την Ουκρανία και μετά την σύγκρουσή του με το «POTENTIA», με σημαία Σιγκαπούρης και 19 άτομα πλήρωμα, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία, προσεγγίστηκε από ένα από τα τρία ελικόπτερα ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που βρέθηκαν στο σημείο, με σκοπό να κατέβει σε αυτό ένας διασώστης για να συνομιλήσει με τον πλοίαρχό του.

Δείτε βίντεο που παραχώρησε το λιμενικό:

 

Δείτε επίσης:

Θρίλερ στη Χίο: Βίντεο-ντοκουμέντο με τον Έλληνα διασώστη να κατεβαίνει στο τουρκικό φορτηγό πλοίο

Λήξη συναγερμού στη Χίο: Εικόνες από το σημείο της σύγκρουσης – Το τουρκικό πλήρωμα του «ΑΝΤ» αρνήθηκε την ελληνική βοήθεια

Φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν μεταξύ τους κοντά στη Χίο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This