Κυριακή 13/6/2021

Μαθητικός διαγωνισμός για τους ήρωες του 1821

Σε μια αξιέπαινη προσπάθεια, η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος και την Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας διενεργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προσκαλέσει τους μαθητές σε ένα ταξίδι ιστορικής μελέτης, αναζήτησης και έρευνας, που παράλληλα θα διεγείρει τις εικαστικές δυνάμεις τους για να μελετήσουν τη ζωή και τη συμβολή τεσσάρων σημαντικών προσωπικοτήτων των επαναστατικών χρόνων. Η προθεσμία για τη συμμετοχή λήγει στις 17 Ιανουαρίου του 2020.

Ο διαγωνισμός αφορά μαθήτριες και μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, που ατομικά ή σε ομάδες έως τριών ατόμων με μέριμνα επιβλέποντα εκπαιδευτικού θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο βίντεο για μία από τέσσερις σημαντικές επαναστατικές προσωπικότητες, τον Ιωάννη Μακρυγιάννη, τη Δόμνα Βισβίζη, τον εθνομάρτυρα επίσκοπο Ρωγών Ιωσήφ και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Ειδική επιτροπή θα αξιολογήσει τις δημιουργίες των μαθητών. Οι μαθητές και μαθήτριες με τις διακριθείσες συμμετοχές θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εκδρομή στα Καλάβρυτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ