Ισχυροποιείται η Frontex στα σύνορα, με ενισχυμένο (μόνιμο) προσωπικό και εξελιγμένα τεχνικά μέσα

Must Read

Ενισχύει το προσωπικό του και τον τεχνικό του εξοπλισμό ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), προκειμένου να μπορεί να ελέγξει πιο αποτελεσματικά τα σύνορα, τις επιστροφές μεταναστών και τη συνεργασία με τρίτες χώρες, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή.

«Η αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων έχει ουσιαστική σημασία για τη διατήρηση της πλήρους λειτουργίας του χώρου Σένγκεν και για την αποδοτική και ανθρώπινη διαχείριση της μετανάστευσης. Οι νέοι αυτοί κανόνες θα επιτρέψουν στην Frontex να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στη στήριξη των κρατών μελών για τον έλεγχο των συνόρων, τις επιστροφές και τη συνεργασία με τρίτες χώρες», δήλωσε η Maria Ohisalo, Υπουργός Εσωτερικών της Φινλανδίας.

Συνεργασία κι εκτός ΕΕ

Η Frontex θα έχει στη διάθεσή της μόνιμο σώμα έτσι ώστε να εξασφαλίζει τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και να μπορεί να ανταποκρίνεται σε κρίσεις.

Το σώμα αυτό, που θα συγκροτηθεί σταδιακά, υπολογίζεται ότι θα έχει αποκτήσει μέχρι το 2027 έως 10.000 μέλη επιχειρησιακού προσωπικού, ενώ επίσης θα περιλαμβάνει μέλη του επιχειρησιακού προσωπικού της Frontex και των κρατών, καθώς και εφεδρεία ταχείας αντίδρασης, που θα διατηρηθεί έως το τέλος του 2024. Να θυμίσουμε πως το 2014 η Frontex απαρτίζετο από 300 συνοριοφύλακες στα έδαφος, ενώ σήμερα έχει φτάσει τους 1.300 αξιωματικούς.

Επιπλέον, ο Οργανισμός θα μπορεί να συνεργάζεται με τρίτες χώρες πέρα από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This