«Πόλεμος» και χημικά στην ΑΣΟΕΕ – Πληροφορίες για τραυματίες, δεν άφησαν τα ασθενοφόρα να περάσουν (video)

Must Read

Επεισόδια με πέτρες και χημικά σημειώθηκαν στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Σύγκλητος αποφάσισε μετά και την χθεσινή έφοδο των αστυνομικών αρχών, η σχολή να παραμείνει κλειστή μέχρι και την επέτειο του Πολυτεχνείου. Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 100 άτομα βρέθηκαν έξω από το Πανεπιστήμιο και έσπασαν το λουκέτο για να εισέλθουν στη σχολή, ενώ ήρθαν σε σύγκρουση με άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν στο προαύλιο χώρο του κτιρίου, όπως αποτυπώνουν και τα βίντεο.

Δείτε επίσης: Έφοδος της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ – Τι εντόπισε εντός του κτιρίου

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου έκανε λόγο για έξι τραυματίες-φοιτητές, που βρίσκονται εντός της ΑΣΟΕΕ.

Ο κ. Παπανικολάου διευκρίνισε ότι ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και πέντε φοιτητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι στο σημείο έχει φτάσει μόνο μία μηχανή του ΕΚΑΒ, ενώ όπως είπε χρειάζονται τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα.

Μέχρι στιγμής παραμένει κλειστή η Πατησίων. Αστυνομικοί μέσα στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο σημείο τραυμάτισαν άθελά τους, δημοσιογράφους και φωτογράφους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή για να επέμβει η παλιά ομάδα ΔΕΛΤΑ (ΝΥΝ Δράση).

Λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι οι άνδρες των ΜΑΤ πήραν εντολή να αποχωρήσουν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ στις διαβουλεύσεις μεταξύ των φοιτητών και αστυνομικών συμμετείχαν η Θεανώ Φωτίου και η Σοφία Σακοράφα.

Μετά ακολούθησε δεύτερος κύκλος εντάσεων, καθώς αφού αποχώρησαν τα ΜΑΤ ομάδα ατόμων στην Πατησίων πραγματοποίησε πορεία μέχρι το Πολυτεχνείο. 

Ο Νίκος Φίλης στην ΑΣΟΕΕ

Ο Νίκος Φίλης έφτασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και επιχείρησε να μπει στο προαύλιο χώρο, για να συνομιλήσει με τα άτομα που βρίσκονταν μέσα. Οι φοιτητές τον απομάκρυναν, ενώ ο ίδιος δήλωσε στις κάμερες πως: «είναι προφανή αυτά που συμβαίνουν σήμερα».

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, νεαρή με αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων, που έκανε χρήση η αστυνομία κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε μία προσαγωγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This