Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Η κυβέρνηση μεταφέρει μετανάστες (και) σε… μοναστήρια

Ακόμα και τα ορθόδοξα μοναστήρια χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ως μέρη για την μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα. Σημειώνεται δε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών είναι μουσουλμάνοι.

Σύμφωνα με το patrasevents.gr, οι πρώτοι αλλοδαποί φτάνουν στη Δυτική Ελλάδα και πρόκειται να πάνε στην Ιερά Μονή Πορετσού στα σύνορα της ορεινής Αχαΐας και της Ηλείας, κοντά στο χωριό Αγράμπελα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ζουν κοντά στη Μονή, πρόκειται για γυναικόπαιδα και οικογένειες που προέρχονται κυρίως από τη Συρία και έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες, διαθέτοντας τα αντίστοιχα χαρτιά.

Κλειστή η Ιερά μονή

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κινητοποίηση για τις προετοιμασίες υποδοχής τους, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πηγές ψάχνουν δύο μαγείρισσες και έναν δάσκαλο για τα μαθήματα που είναι να κάνουν τα μικρά παιδιά των οικογενειών που πρόκειται να έρθουν.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αλλοδαποί θα φτάσουν κάτω από άκρα μυστικότητα στην Ιερά Μονή Πορετσού, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι κλειστή.

Ο αριθμός των αλλοδαπών που πρόκειται να φιλοξενηθούν στην Μονή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν ξεπερνά τα 50 με 60 άτομα.

Κάτι παρόμοιο θα συμβεί μέσα στο επόμενο διάστημα και για κάποια άλλα χωριά, ξενοδοχεία και μονές της περιοχής, κοντά στα Καλάβρυτα, αλλά και στα σύνορα της Αχαΐας και της Ηλείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ