Χρυσοχοΐδης προς καταληψίες: Αν θέλετε διαπραγματευτείτε με τους ιδιώτες των κτιρίων που έχετε καταπατήσει!

Must Read

Μετά το τελεσίγραφο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς όλους εκείνους (μετανάστες και αντιεξουσιαστές) οι οποίοι έχουν καταλάβει κτίρια δημόσια και ιδιωτικά, ο χρόνος μετράει ανάποδα με καταληκτική την προηγουμένη από την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αυτό από μόνο του ως γεγονός είναι αρκετά ανησυχητικό μια και τουλάχιστον ο Ρουβίκωνας έκανε γνωστές τις προθέσεις του σε περίπτωση που τα ΜΑΤ επιχειρήσουν να εκκενώσουν το ΒΟΧ το οποίο θεωρείται και «έδρα» της συλλογικότητας.

Με μία ανάρτησή του το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα χαρακτήρισε μία τέτοια κίνηση ως Casus Belli γράφοντας:

Πέραν του Κ-ΒΟΞ στην Θεμιστοκλέους και Αραχώβης που όπως είπαμε είναι η «έδρα» του Ρουβίκωνα, επικίνδυνες καταλήψεις θεωρούνται αυτή στη Ζαΐμη 11 από την οποία πρόσφατα εκδηλώθηκε επίθεση σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ με έναν τραυματία αστυνομικό της Τσαμαδού 15 (Στέκι Μεταναστών) και αυτές στις οδούς Δερβενίων, Μεθώνης και Αραχώβης. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ πρόκειται για κτίρια που έχουν καταληφθεί από το 2009 έως και το 2016.

Τα υπόλοιπα κτίρια υπό κατάληψη στα Εξάρχεια είναι αυτά στη Ζαΐμη 15, Τοσίτσα 3, Ειρήνης Αθηναίας 5, Τσαμαδού 32, Νοταρά 26, Καποδιστρίου και Κάνιγγος 22, Θεμιστοκλέους 58 και 96, Ζ. Πηγής 119α. Έως σήμερα έχουν εκκενωθεί συνολικά 11 κτίρια από τα συνολικά 45 που είναι υπό κατάληψη. Από αυτά τα 16 είναι στα Εξάρχεια, ενώ ήδη έχουν δοθεί εντολές για 10 εκκενώσεις.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που μαίνεται ο «πόλεμος» Χρυσοχοΐδη-ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό, να επιτίθεται με «σκληρή γλώσσα» (στον ΣΥΡΙΖΑ), ξεκαθαρίζοντας πως η Αθήνα δεν κάηκε και ότι οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται».

Δείτε επίσης: Ο Χρυσοχοΐδης απαντά στην Κουμουνδούρου: Ακραία και σκοτεινή ήταν η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Φυλλάδια και… ιδιωτική διαπραγμάτευση

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου μετά από συνεργασία της ΕΛΑΣ και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια σε πολλές γλώσσες στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε καταλήψεις προκειμένου να τους καταστεί σαφές πως θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας και θα βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους.

Όμως ο Υπουργός προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω όσον αφορά στα ιδιωτικά κτίρια. Έστειλε μήνυμα στους καταληψίες λέγοντας: «διαπραγματευτείτε μόνοι σας με τους ιδιώτες τους όρους μίσθωσης αν θέλετε να παραμείνετε».

Μπελάδες και με την ΑΣΟΕΕ

Πέραν του Ρουβίκωνα όμως η ΕΛ.ΑΣ. έχει έγνοιες και στην ΑΣΟΕΕ μετά την ανακατάληψη του υπογείου μια και με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το «Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ» απαντά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας πως το υπόγειο του πανεπιστημίου όπου πρόσφατα παρενέβη η αστυνομία «θα είναι πάντα δικό μας», επισημαίνοντας πως έγινε επανακατάληψη του χώρου.

Δείτε επίσης: Ντου αναρχικών σε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ – «Στους φοιτητές, ρε παιδιά; Ήρθατε στον χώρο μας και μας τραμπουκίζετε;» (video)

«Εμείς από τη μεριά μας δεν πτοούμαστε αλλά παραμένουμε αμετανόητοι και πιστοί στους αγώνες και τις δικές μας πολιτικές αξίες. Γι’ αυτό το λόγο, από την πρώτη μέρα που άνοιξε η σχολή, επανακαταλάβαμε τους χώρους μας και εντατικοποιήσαμε ακόμη παραπάνω την παρουσία μας. Δεν μας τρομοκρατούν τα επικοινωνιακά παιχνίδια Χρυσοχοΐδη-Γιακουμάκη και θα είμαστε μόνιμα στα υπόγεια και στα αναχώματα του πολέμου απέναντι στο κράτος και πρυτανικές αρχές. Δεν απαντάμε σε τελεσίγραφα και οι καταλήψεις μας δεν έχουν ημερομηνία λήξης», ξεκαθαρίζουν στο κείμενό τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This