Η Τουρκία «χώνεται» και πάλι στα κατεχόμενα με τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου

Must Read

Τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου από την Τουρκία έως τα κατεχόμενα προαναγγέλλει η τουρκική εφημερίδα «Milliyet», σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας κάνει λόγο για συμπόσιο στην κατεχόμενη Κύπρο, στο οποίο ειπώθηκε ότι το φυσικό αέριο μπορεί να φτάσει εκεί το 2025.

Στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Αγωγός φυσικού αερίου στην ‘τδβκ’», η Milliyet γράφει ότι «Τουρκία και ‘τδβκ’ ετοιμάζονται για μια κρίσιμη κίνηση».

Στο ίδιο συμπόσιο ο Τούρκος καθηγητής πανεπιστημίου, Μπογάζιτσι Γκιουρκάν Κουμπάρογλου, είπε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου μπορεί να είναι παράλληλος με αγωγό νερού, μήκους 80 χλμ, από τη Μερσίνα κατευθείαν στα κατεχόμενα. Επίσης, αναφέρθηκε ότι ο αγωγός θα μπορούσε να είναι διπλής κατεύθυνσης, ούτως ώστε το φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί από την ανατολική Μεσόγειο να μπορεί να σταλεί στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ευρώπη. Επιπροσθέτως, τόνισε ότι επειδή η θάλασσα δεν είναι πολύ βαθιά, θα είναι φτηνό το κόστος του αγωγού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This