Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Χάντελσμπλατ: Στην Ελλάδα ξεπροβάλλει μια νέα προσφυγική κρίση

Στις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει το Προσφυγικό στην Ελλάδα και στις απελπισμένες προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση να διαχειριστεί το ζήτημα αναφέρεται η οικονομική «Handelsblatt», με τον σχολιογράφο να γράφει χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα ξεπροβάλλει μια νέα προσφυγική κρίση».

«Οι αριθμοί απέχουν ακόμη πολύ από εκείνους του καλοκαιριού του 2015. Τότε είχαν έρθει σε μερικές μέρες, μέσω του Αιγαίου, στα ελληνικά νησιά έως και 100.000 άνθρωποι που ζητούσαν προστασία. Φέτος το καλοκαίρι υπολογίζεται ήδη ότι οι αφίξεις ήταν διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι» σημειώνει ο σχολιογράφος, παρατηρώντας ότι εδώ και μήνες «ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απειλεί να “ανοίξει τις πύλες” και να πλημμυρίσει η Ευρώπη με εκατομμύρια πρόσφυγες».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι τα νησιωτικά προσφυγικά κέντρα είναι υπερπλήρη και ότι πλέον η ελληνική κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να μεταφέρει χιλιάδες μετανάστες στην ενδοχώρα, όπου οι θέσεις είναι λιγοστές.

Η εφημερίδα αναφέρει ξεκάθαρα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κατανείμει επιτέλους το βάρος πιο δίκαια και να απαλλάξει χώρες πρώτης άφιξης, όπως η Ελλάδα, από ένα μέρος της διαδικασίας ασύλου. Μάλιστα, επισημαίνεται με νόημα πως, εάν η Ευρώπη δεν το πράξει, τότε οι μετανάστες θα βρουν τρόπο να περάσουν τα κλειστά σύνορα και να μεταβούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ