ΠΟΕΔΗΝ: Εξοργιστικό το «μπόνους παραγωγικότητας» για τα -ήδη καλοπληρωμένα στελέχη- των νοσοκομείων

Must Read

Σαν να μην τους έφτανε η… θερμή υποδοχή που τούς επιφύλασσαν σήμερα τα ΜΑΤ, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι υγειονομικοί ήρθαν, κατόπιν, αντιμέτωποι και με την είδηση της γενναιοδωρίας της κυβέρνησης απέναντι στα στελέχη των δημοσίων νοσοκομείων, την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν τις μάχες τους, μένουν «στην απ’ έξω».

Ειδικότερα, με σχετική ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σχολιάζει με έντονο ύφος τη νέα ΚΥΑ των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών που προβλέπει αύξηση των μηνιαίων αποδοχών των διοικητών νοσοκομείων και υγειονομικών Περιφερειών, κάνοντας λόγο για «άδικη και άνιση μεταχείριση για άλλη μία φορά, που προκαλεί».

«Από 3.524 έως 2.647 που είναι σήμερα ανεβαίνουν στις 5.121 έως 3.584 ευρώ. Πάνω από 1.000 ευρώ καθαρά το μήνα. Την ώρα που στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό οι υγειονομικοί λαμβάνουν αυξήσεις λιγότερες των 50 ευρώ καθαρά το μήνα», τονίζει η Ομοσπονδία και επισημαίνει ότι ένας από τους βασικούς λόγους μαζικής φυγής υγειονομικών από το Σύστημα είναι οι «χαμηλότατοι μισθοί, που σε πολλές περιπτώσεις είναι χαμηλότεροι των μισθών του ανειδίκευτου εργάτη».

«Προκαλεί επίσης και το μπόνους που προβλέπεται 20% επί του μισθού για την επίτευξη στόχων τους οποίους δεν επιτυγχάνουν οι διοικητές αλλά, καθημερινά, οι λιγοστοί υγειονομικοί, ευρισκόμενοι νυχθημερόν στα νοσοκομεία σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης» σημειώνει, επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει τονίζοντας ότι με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό παραμένει ο μισθός του γιατρού στα 1.850 ευρώ τον μήνα, του νοσηλευτή – διασώστη στα 800 ευρώ τον μήνα και του τραυματιοφορέα στα 700 ευρώ τον μήνα.

Σημειώνεται πως στην ανακοίνωση των υπουργείων αναφέρεται πως «με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας, υλοποιείται η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αυξήσεις των αποδοχών και αποζημιώσεων των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων της χώρας». Σύμφωνα με το νέο καθεστώς απολαβών παίζει κεντρικό ρόλο η λογική της ανταποδοτικότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες, με την εισαγωγή του λεγόμενου «μπόνους παραγωγικότητας» για τα στελέχη, κάτι που θα «μεταφραστεί» σε επιφόρτιση των υγειονομικών με περαιτέρω εργασία στο πλαίσιο της εντατικοποίησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This