Τρίτη 15/6/2021

Τράπεζα κάνει έξωση σε πολύτεκνο Κρητικό ιερέα κι εκείνος «απαντά» με εξώδικο

Το ανάλγητο πρόσωπό της δείχνει μια τράπεζα σε έναν πολύτεκνο ιερέα από το Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς βγάζει σε πλειστηριασμό το μοναδικό σπίτι του, για το οποίο, μάλιστα, είχε εδώ και καιρό αρχίσει τις διαδικασίες να το προστατεύσει, σύμφωνα με τον νόμο Κατσέλη.

Ωστόσο, ο ιερέας δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην απαράδεκτη πρακτική της τράπεζας και έσπευσε να αποστείλει εξώδικο, το οποίο κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο ιερέας, ο οποίος μένει στο χωριό Πύργος, είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών και είχε πάρει δάνεια από τέσσερις τράπεζες.

Αρχικά, είχε καταφύγει στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας την προστασία της μίας και μοναδικής κατοικίας του και ρύθμιση των χρεών του, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Κατσέλη. Όμως, το εν λόγω δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του, και τότε ο ιερέας προσέφυγε στο Εφετείο.

Εσπευσμένος πλειστηριασμός

Παρότι η δίκη είχε οριστεί για την 1η Απριλίου του 2020, μία από τις τράπεζες έσπευσε να βγάλει στο σφυρί το σπίτι του στις 4 Δεκεμβρίου, ώστε να μην προχωρήσει η δευτεροβάθμια δίκη. Μάλιστα, η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών αναφέρει ότι ο εσπευσμένος πλειστηριασμός γίνεται κατά παράβαση άρθρου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που αφορά το δικαίωμα στη χρηστή απονομή Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΠΚ ζητά από τη νομική υπηρεσία της τράπεζας να σταματήσει τον πλειστηριασμό άμεσα και να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο υπέρ της οικογένειας του ιερέα, που κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο.

Επίσης, καλεί τις τράπεζες να μη φτάνουν στα άκρα προκαλώντας φόβο και τρόμο στους πολίτες, ενώ συμβουλεύει τους πελάτες των τραπεζών, περισσότερο δε όσους έχουν λάβει δάνεια, να μην καταθέτουν τα όπλα, να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους από την ένωση και τους νομικούς συνεργάτες της, διότι μόνο έτσι θα έχουν τη στήριξη και τη σωστή καθοδήγηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ