10-7-2020

Αποκάλυψη: Ο Ρωμανός «παρακολουθούσε» τον ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια!

Ένα… γνώριμο πρόσωπο των διωκτικών Αρχών βρέθηκε χθες στο «λάθος» σημείο την πιο ακατάλληλη στιγμή, προκαλώντας αναστάτωση στο Επιχειρησιακό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία!

Της Νάντιας Αλεξίου

Πλατεία Συντάγματος 2 Δεκεμβρίου 2019, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι. Ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Terra» στην οδό Ερμού.

Τα μέτρα τάξης είναι αυξημένα. Ένστολοι και άνδρες με πολιτικά ελέγχουν τον χώρο με ιδιαίτερη σπουδή. Ανάμεσά τους, δόκιμοι ειδικοί φρουροί που κάνουν την πρακτική τους. Η παρουσία ενός νεαρού άνδρα με σγουρά μαλλιά, καφέ φούτερ και καφέ ανοιχτόχρωμο παντελόνι τραβά την προσοχή των αστυνομικών.

Η φυσιογνωμία του ιδιαίτερα χαρακτηριστική και πολύ γνώριμη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» παρατηρούσε με ιδιαίτερη προσήλωση την ανάπτυξη των δυνάμεων και τη διάταξή τους στον χώρο. Ο 26χρονος σήμερα Νίκος Ρωμανός, σχεδόν πέντε μήνες μετά την αποφυλάκισή του στις 11 Ιουλίου, βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τον υπουργό Εξωτερικών και μελετούσε τα μέτρα ασφαλείας!

Δείτε επίσης: Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια ο Νίκος Ρωμανός

Ποιος ήταν ο λόγος της παρουσίας του εκεί; Γιατί μελετούσε τα μέτρα ασφαλείας; Όταν κατάλαβε ότι έγινε αντιληπτός, μπήκε σε ένα λεωφορείο και απομακρύνθηκε από την περιοχή…

Ο Νίκος Ρωμανός είναι εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ, που είχε καταδικαστεί το 1984 για τη δολοφονία του συγγραφέα, Αθανάσιου Διαμαντόπουλου. Στις 6 Δεκεμβρίου 2008 διασκέδαζε μαζί με τον φίλο του Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια. Βρισκόταν δίπλα του την ώρα που η εξοστρακισμένη βολίδα που εκτοξεύτηκε από το όπλο του Επαμεινώνδα Κορκονέα τον τραυμάτιζε θανάσιμα…

Η παρουσία του Νίκου Ρωμανού στο κέντρο της Αθήνας, μόλις τέσσερις ήμερες από την επέτειο της 6ης Δεκεμβρίου, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι κάτι προετοιμάζει…

Άλλωστε, μία ημέρα πριν, την Πέμπτη, λήγει το 15θήμερο τελεσίγραφο που έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την εκκένωση των καταλήψεων από αντιεξουαστές και «αλληλέγγυους» για τη στέγαση σε παράνομες δομές διαβίωσης λαθρομεταναστών, διαμηνύοντας πως «η εποχή της ανοχής της βίας τελείωσε».

Ο Νίκος Ρωμανός, αν και ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων της 6ης Δεκέμβρη, αρνήθηκε να παραστεί, αν και είχε κλητευθεί, ως μάρτυρας στο πρωτόδικο δικαστήριο στην Άμφισσα. Δεν παρέστη ούτε στην εκδίκαση του Εφετείου στη Λαμία.

Ωστόσο, ο ίδιος υπέγραψε κείμενο με τίτλο «Μαύρος Δεκέμβρης – Ρέκβιεμ χωρίς επιστροφή», το οποίο δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιστικού χώρου τον Νοέμβριο του 2015, περιγράφοντας όλα όσα διαδραματίσθηκαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου και τη σχέση του με τον Γρηγορόπουλο.

«Χωρίς να το ξέρω το πλήρωμα του χρόνου είχε φτάσει για όλους μας, ήταν η στιγμή που θα άλλαζε τα πάντα. Μια σφαίρα στην καρδιά του Αλέξανδρου για να κλείσει ο κύκλος της παντοδυναμίας της κρατικής μηχανής. Μια κηλίδα από αίμα στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου για να ανοίξει ο κύκλος της εξέγερσης που έκανε συντρίμμια την έννομη τάξη και έσπειρε το χάος και την αναρχία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας».

Ο ίδιος εκείνη την περίοδο ήταν κρατούμενος από την 1η Φεβρουαρίου 2013, καθώς συμμετείχε σε διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Μεταξύ άλλων, κατηγορήθηκε και για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», κατηγορία για την οποία αθωώθηκε αργότερα.

Κατά την παραμονή του στις Φυλακές Κορυδαλλού έκανε απεργία πείνας, καθώς δεν του έδιναν άδεια να παρακολουθήσει μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών, όπου είχε περάσει δίνοντας πανελλήνιες μέσα από τη φυλακή. Έπειτα από 31 ημέρες του χορηγήθηκε άδεια, με ηλεκτρονική επιτήρηση, να παρακολουθεί τα μαθήματα.

Έχοντας εκτίσει μόλις έξι χρόνια της αρχικής ποινής που του είχε επιβληθεί, το Πενταμελές Εφετείο μείωσε τη μία ποινή του από τα 18 σε 14 χρόνια. Στις 11 Ιουλίου 2019 αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση-σταθμό του Αρείου Πάγου, με ελαφρυντικά την καλή διαγωγή, αλλά και την αποφοίτησή του από το ΤΕΙ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ