Γέμισαν τα κρατητήρια στην Αττική! «Μπούκωσε» ακόμα και η ΓΑΔΑ, τραγικές οι ελλείψεις

Must Read

Καθημερινό πρόβλημα αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής με τη διαχείριση των ποινικών κρατουμένων.

Τι έχει συμβεί; Τους τελευταίους μήνες αστυνομικά τμήματα αρνούνται τη φύλαξη κρατουμένων των συστεγαζόμενων τμημάτων Ασφαλείας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως τα περισσότερα κρατητήρια στα τμήματα είναι μη λειτουργικά ή γεμάτα. Στα περισσότερα υπάρχουν αλλοδαποί που κρατούνται με το μέτρο της Διοικητικής Απέλασης.

Σε άλλα κρατητήρια δεν γίνεται να τοποθετηθούν συλληφθέντες καθώς δεν υπάρχουν… σκοποί λόγω έλλειψης προσωπικού. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα τμήματα αιτούνται τη διάθεση αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής ως προϋπόθεση για τη φύλαξη των κρατουμένων. Συνέπεια των παραπάνω; Αρκετοί συλληφθέντες παραμένουν πολλές ώρες (σ.σ. σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και μέρες) στα γραφεία των αξιωματικών Υπηρεσίας μέχρι να βρεθεί κάποια θέση σε κρατητήριο της Αττικής.

Αυτομάτως δημιουργείται κίνδυνος απόδρασης. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Ο πιθανότερος συνήθως προορισμός τους είναι πλέον τα κρατητήρια στον 7ο Όροφο της ΓΑΔΑ τα οποία θεωρούνται και τα πιο ασφαλή αφού διαθέτουν μόνιμη και έμπειρη Φρουρά Κρατητηρίων. Ωστόσο και αυτά είναι συγκεκριμένης χωρητικότητας και προορίζονται από τον κανονισμό τους για τους κρατούμενους των Κεντρικών Υπηρεσιών της Ασφαλείας, ενώ είναι χωρισμένα σε δυο πτέρυγες (ανδρών-γυναικών).

Δεν υπάρχει θέρμανση και ζεστό νερό

Τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες; Λόγω της επικρατούσας κατάστασης συνωστίζονται καθημερινά κρατούμενοι των κεντρικών υπηρεσιών αλλά ακόμη και των πιο… απομακρυσμένων τμημάτων ασφαλείας της Αττικής. Μάλιστα, για να βρεθεί χώρος οι γυναίκες κρατούμενες μεταφέρονται σε αλλά απομακρυσμένα κρατητήρια της Αττικής για να εξοικονομηθεί πολύτιμος χώρος για τους άνδρες.

Τα παραπάνω φυσικά εν μέσω των χαμηλών θερμοκρασιών της εποχής που παραμένουν… χαμηλές και μέσα στο κτίριο της ΓΑΔΑ καθώς λόγω προγραμματισμένων εργασιών στους λέβητες τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει θέρμανση και ζεστό νερό στο κτίριο επιδεινώνοντας τις συνθήκες παραμονής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι κρατούμενοι που φυλάσσονται για Διοικητική Απέλαση από τα τμήματα είναι ανάγκη να απορροφηθούν από την αρμόδια Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής (η οποία δηλώνει επίσης υπερπλήρης). Στόχος τόσο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πάντως αλλά και του Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που γνωρίζουν το πρόβλημα είναι να δημιουργηθεί νέος χώρος κράτησης στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This