Προετοιμασία για νέο «ανταρτοπόλεμο» από τα… Εξάρχεια – Πως θα αντιδράσει η ΕΛ.ΑΣ.

Must Read

Eίναι κάτι που το έχουμε ξαναπεί: η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την πολυτέλεια για καμιά πίστωση χρόνου. Κρίνεται πολύ αυστηρά από τους πολίτες και ειδικά από αυτούς που την ψήφισαν. Γιατί όσοι την ψήφισαν δεν το έκαναν επειδή… ερωτεύτηκαν τον Μητσοτάκη αλλά επειδή περιμένουν από αυτή την κυβέρνηση να κάνει μερικά πράγματα.

Ποια είναι αυτά; Τρία πράγματα. Πρώτον ασφάλεια, δεύτερον μεταναστευτικό, τρίτον εθνικά. Στα δυο τελευταία δεν είναι καλός ο βαθμός της κυβέρνησης αλλά και στο πρώτο, που τα έχει πάει καλά ως τώρα, τίθεται καθημερινά υπό κρίση.

Γιατί δεν μπορεί και δεν γίνεται μικρές ομάδες ακροαριστερών τρομοκρατών τους οποίους συνηθίσαμε να αποκαλούμε αντιεξουσιαστές (αν και είναι ο πλέον βρώμικος ιδεολογικός χώρος) να απειλούν την κοινωνική ειρήνη εκδίδοντας ανακοινώσεις μανιφέστα όπως αυτό:

«Η “μάχη των Εξαρχείων” δεν είναι παρά ένας συμβολισμός, τόσο για την εξουσία όσο και για τον κόσμο του αγώνα. Αλλού στοχεύουν τα think tanks με την “αντι-ανομία” ρητορική τους : στο σπάσιμο των κοινωνικών αντιστάσεων, στην εξάπλωση του φόβου και την υποταγής. Και από την άλλη τα δικά μας “Εξάρχεια” είναι οι εστίες αντίστασης στο κοινωνικό πεδίο.

Δείτε επίσης: ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ. για το ξεγύμνωμα στα Εξάρχεια (video)

Αυτό μας δίδαξε ο Δεκέμβρης. Ότι η εξέγερση παίρνει οξυγόνο μέσα από τη διάχυσή της. Και ξέρουμε πως σε αυτό θα κριθούν οι μάχες που δίνονται, οι μάχες που έρχονται.

Το “μπαλάκι” θα πεταχτεί πίσω, κάνοντας “Εξάρχεια” όλη την πόλη. Διαχέοντας την αντίσταση. Χτυπώντας την “παντοδυναμία” τους εκεί (και όταν) το περιμένουν το λιγότερο. Επιστρέφοντας τον φόβο! Οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές χοντραίνουν το παιχνίδι. Πρώτα ο Ρουβίκωνας που κάνει λόγο για φαραωνικά σχέδια άμυνας σε περίπτωση εισβολής της αστυνομίας στα Εξάρχεια και τώρα αυτή η ανακοίνωση.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να ενισχύσει τα ήδη αυξημένα μέτρα στην περιοχή, καθώς και το τελεσίγραφο του υπουργού για τις καταλήψεις έχει λήξει. Η πρόβλεψη μας είναι πως πάμε για νέο… πόλεμο στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων.

Εμείς από την πλευρά μας ρωτάμε: Είναι δυνατόν το indymedia να εκπέμπει μέσα από το πολυτεχνείο; Ανακοινώσεις, απειλές, επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών, μπογιές σε μνημεία, τρικάκια σε πρεσβείες φωτογραφίες με τον Κουφοντίνα… Πότε επιτέλους θα μπει τέλος στην ακροαριστερή βία σ αυτή την χώρα;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This