Aνοίγουν οι… πόρτες στο δημόσιο! Πόσες προσλήψεις θα γίνουν και σε ποιους τομείς

Must Read

Συνολικά 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκαθαρίζοντας ότι για την κυβέρνηση προτεραιότητα αποτελούν οι τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Ασφάλειας.

Ο υπουργός διευκρίνισε αφενός πως όλες οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και αφετέρου ότι ο προγραμματισμός της Ν.Δ. γίνεται με βάση την αρχή 1 προς 1. Σύμφωνα με τον ίδιο, την τελευταία διετία, δηλαδή το 2018 και το 2019, οι αποχωρήσεις εργαζομένων από τον δημόσιο τομέα ανέρχονται σε 20.300. Έτσι η κυβέρνηση έχει οριοθετήσει «19.700 προσλήψεις σε Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια, Κοινωνική Πρόνοια, τομείς που αποτελούν πολιτικές προτεραιότητες», όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Δείτε επίσης: Οι πρώτοι τριγμοί στην Κυβέρνηση είναι γεγονός

«Υπάρχει αυστηρός προγραμματισμός, δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, και έτσι το κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες» σχολίασε μάλιστα, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις 8.000 προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι έχει υπάρξει συνεννόηση με την τρόικα, καθώς δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Εχουμε και 8.000 προσλήψεις από τους ΟΤΑ. 2.900 άνθρωποι για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής “Βοήθεια στο Σπίτι”. Επίσης 1.700 άτομα συνοροφύλακες, 2.500 άτομα υγειονομικό προσωπικό, 4.500 άτομα στον χώρο της ειδικής αγωγής και περί τους 5.250 εκπαιδευτικούς – και άλλοι τόσοι του χρόνου για να καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδείας» εξήγησε.

Πάντως, οι αναφορές του υπουργού στις επικείμενες προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του αρμόδιου τομεάρχη Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος σχολίασε μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα:

«Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε 8.000 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ. Δεν τον έχουν ενημερώσει πως ο διαγωνισμός των 8.500 έχει ολοκληρωθεί εδώ και έναν χρόνο; Μετά τα ψεύδη για τον Φιλόδημο τώρα συνεχίζει με τους εργαζομένους. Η αναξιοπιστία στο κόκκινο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This