Θρίλερ με τον θάνατο του 22χρονου Μανώλη Τσικνάκη έξι χρόνια μετά – Τα στοιχεία που δείχνουν δολοφονία και όχι αυτοκτονία!

Τι είπαν οι γονείς, η αδερφή του, στρατιώτες και ο παιδικός του φίλος

Must Read

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται ο θάνατος του 22χρονου φοιτητή Μανώλη Τσικνάκη ο οποίος συνέβη, έξι χρόνια πριν, στις 27 Ιουνίου του 2018. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού ο νεαρός αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια σκοπιάς στο νησί της Ρω. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή η οικογένειά του εξέφρασε τις αμφιβολίες της για την αυτοκτονία ενώ ενισχύθηκε το σενάριο της δολοφονίας!

Η μαρτυρία για τον άγνωστο πυροβολισμό

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» άνοιξε χθες το βράδυ εκ νέου τον φάκελο της μυστηριώδους υπόθεσης.

Με την Αγγελική Νικολούλη επικοινώνησε ένας σημαντικός μάρτυρας ο οποίος έκανε λόγο  για ένα πρώτο άγνωστο ως σήμερα πυροβολισμό που ακούστηκε γύρω περίπου στις 6:30 εκείνο το πρωί και για οδηγίες που έλαβε αμέσως μετά για συγκεκριμένες ενέργειες. Παράλληλα, έφτασαν και άλλες μαρτυρίες από οπλίτες εκεινής της περιόδου είτε από εν ενεργεία μόνιμο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που περιέγραψαν τις συνθήκες στην ακριτική βραχονησίδα.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Αλεκάνδρα Σπανάκη τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη από την εισαγγελέα τα στοιχεία αυτά.

Στην εκπομπή, μίλησε ο Γιάννης Τσιάμπας, οπλουργός και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας μίλησε στην εκπομπή εξηγώντας τα σημάδια που δείχνουν ανθρωποκτονία!

Πιο αναλυτικά, ανέφερε πως το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του τραύματος δεν έχουν προκληθεί από μακρύκανο όπλο G3A3 που είναι και το όπλο του στρατού, αλλά από πιστόλι.Στην περίπτωση του 22χρονου δεν υπήρξαν τραύματα στο κεφάλι και το κρανίο που θα προκαλούνται από το στρατιωτικό όπλο. Δεν υπήρχε ούτε  το χαρακτηριστικό εντύπωμα του φλογοκρύπτη που είναι το μπροστινό μέρος του G3A3.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως ο φοιτητής ήταν αριστερόχειρας!

Παράλληλα, δεν έγιναν ποτέ δέκτες κανενός από τα 361 πειστήρια που αναφέρονται στην δικογραφία.

Σημαντικές αποκαλύψεις έκανε η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη που όρισε τεχνικό σύμβουλο η οικογένεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία η γιατρός που εξέτασε τη σορό, όπως και την κατάθεση φαντάρου που είπε ότι, αναφέροντας ότι τα μάτια του είχαν γκρι χρώμα και το σώμα του μυρμήγκια ο θάνατος του φαντάρου προήλθε τουλάχιστον 4 ώρες νωρίτερα.

Ερωτήματα προκαλεί το σκίτσο με τα προσωπικά αντικείμενα του νέου που έβγαλε στο φως το ΑΤ Μεγίστης που ανέλαβε την υπόθεση καθώς υπάρχει μια ανεξήγητη ακαταστασία.

«Μου τον έφεραν σκοτωμένο…»

Συγκλονιστικοί ήταν οι γονείς του 22χρονου καθώς και η αδερφή του οι οποίοι τόνισαν πως ο θάνατος του γιου τους δεν ήταν αυτοκτονία!

«Ζήσαμε στιγμές που δεν περιγράφονται με λόγια. Ποτέ δεν πίστεψα ότι ο Μανώλης μου αυτοκτόνησε. Ήξερα το παιδί μου. Γνωστοί και φίλοι μας συμβούλευσαν να διορίσουμε τεχνικούς συμβούλους για να βρούμε την άκρη και τη βρίσκουμε».

«Έχει αλλάξει η ζωή μας. Κάθε βράδυ που κλείνει η πόρτα της εισόδου ο Μανώλης είναι απών. Είναι ψηλά με τους αγγέλους. Πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα και η πατρίδα μου τον έφερε πίσω νεκρό. Μας πήρε τηλέφωνο ο στρατηγός και μου ανακοίνωσε ωμά και ψυχρά ότι ο γιος μου αυτοκτόνησε. Όλα τα στοιχεία όμως που βρήκαμε δείχνουν το αντίθετο. Ο γιος μου πυροβολήθηκε με μικρό όπλο.», αναφέρει ο πατέρας του.

«Εκείνο το διάστημα που προετοιμαζόταν ο Μανώλης για φαντάρος μιλούσαμε συχνά, για όσα τον προβλημάτιζαν και όσα τον έκαναν να γελάει, όσα διακωμωδούσε μέσα στο στρατό. Συζητούσαμε πολύ. Ο Μανώλης ήθελε να πάει στη Ρω. Εκεί πήγε ένα στέλεχος που ήταν πιο αυστηρός και πιο τυπικός», είπε η αδερφή του.

Η αδελφή και η μητέρα του άτυχου Μανώλη, πήγαν στο σημείο στη βραχονησίδα όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Υπήρχε ένας αξιωματικός και μας έκανε μια περιγραφή. Συγκεκριμένα μου υπέδειξε λάθος σημείο. Λίγο καιρό μετά με πιο ψύχραιμη ματιά, σκέφτηκα ότι ο τρόπος που μας τα παρουσίασε, η αναπαράσταση που μας έκανε δεν μπορούσε να ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ο Μανώλης σκοτώθηκε από κάποιον άλλο», λέει η αδελφή του και θέλει να μάθει ποιος και γιατί το έκανε.

«Ο Μανώλης δεν αυτοκτόνησε…»

Αποκαλυπτικά ήταν όσα είπε ο φαντάρος που ήταν στην ίδια σειρά με τον νεαρό στρατιώτη.

«Άλλαξε το κλίμα με το που ήρθε ο νέος ανώτερος αξιωματικός υπηρεσίας. Μας έκανε συνέχεια συναγερμούς και προσπάθησε να μας φέρει στα δικά του δεδομένα, ασκώντας μας μεγάλη πίεση. Ήμασταν μια μονάδα πεζικού και όχι ειδικές δυνάμεις. Ο Μανώλης ήταν εύχαρος και λόγω του χιούμορ του ήρθαμε πιο κοντά»

Περιέγραψε τι συνέβη το πρωινό της 27ης Ιουνίου του 2018.

«Μαζευτήκαμε οι φαντάροι μπροστά από τους θαλάμους εκτός από τον Μανώλη και τον άλλον που ήταν στην σκοπιά μαζί του. Ρώτησα τι είχε γίνει αλλά κανείς δεν ήξερε, κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό. Μετά από λίγο μπήκε μέσα στο λιμανάκι ένα σκάφος, που το οδηγούσε ένας λοχίας και μέσα ήταν ο υποδιοικητής και η γιατρός».

Ο μάρτυρας πρόσθεσε πως όταν έφτασαν στην προβλήτα τα στελέχη, έτρεξαν πάνω προς το Μάτι όπου ήταν το φυλάκιο και ακολούθησε και εκείνος παίρνοντας το φορείο.

«Όταν έφτασα πάνω είδα τον υπολοχαγό να κάνει κάρπα στον Μανώλη. Βρέθηκα πάνω από το πτώμα του που ήταν με το κεφάλι γυρισμένο προς τα αριστερά και το τραύμα εισόδου από τα δεξιά. Τα μάτια του ήταν γκρι. Όταν άκουσα ότι είχε διαπεράσει σφαίρα το κεφάλι του δεν το πίστευα. Δεν γίνεται να μην ακούστηκε πυροβολισμός από G3A3. Εδώ ακούμε τα περπατήματα από τα ποντίκια… Τον Μανώλη τον σκοτώσανε από πιστόλι.»

«Νιώθουμε οργή γιατί μας μπλοκάρουν την έρευνα…»

«Είχα την ψυχραιμία δυο μήνες μετά να πάω στο σημείο του συμβάντος. Είχαν όλοι την καλή διάθεση να κάνουν ό,τι τους ζητήσαμε. Εκεί έβλεπα ψέματα παντού. Το πιο τρελό είναι ότι μου περιέγραφαν έναν τραυματισμό από την αριστερή πλευρά, ενώ ο Μανώλης μου είχε βληθεί από δεξιά»,  λέει η μητέρα του άτυχου νέου.

«Ο Μανώλης ήταν αριστερόχειρας, αλλά δεν το ήξεραν εκείνοι. Σημαντικό είναι ότι η όψη του ήταν σήψη. Ήταν σαν να ήταν νεκρός για αρκετές ώρες».

Όπως αναφέρει η μητέρα του Μανώλη, τα γυαλιά οράσεως ήταν τα μόνα που τους έδωσαν μετά το συμβάν.

«Μου έκανε εντύπωση ότι έλειπε ο ένας φακός. Στη δικογραφία είδαμε να περιγράφουν ότι λίγα μέτρα πιο πέρα από το παιδί βρέθηκαν τα γυαλιά του και το καπέλο, χωρίς να υπάρχει ίχνος πυρίτιδας και αίματος. Το πιθανότερο να κυνηγήθηκε».

Όπως αναφέρει ο πατέρας του φαντάρου, οι συνθήκες των στρατιωτών άλλαξαν όταν πήγε στη Ρω ένας νέος υπολοχαγός.

«Τα στοιχεία που έχουμε είναι ατράνταχτα και θα πρέπει να προχωρήσει η έρευνα να μάθουμε ποιος τον σκότωσε. Καταλαβαίνετε την οργή μας και την οργή μου σαν πατέρας, να μπλοκάρουν την έρευνα για ένα παιδί που έφεραν σκοτωμένο».

«Μου λείπει ο γελαστός φίλος μου…»

Συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια του Κώστα, του παιδικού φίλου του 22χρονου Μανώλη.

«Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Είναι ένα κενό στη ζωή μας πλέον. Εγώ το έμαθα από τα δημοσιεύματα. Αρχικά το αποδέχεσαι όταν διαβάζεις κάτι, έτσι όμως όπως έχουν τα πράγματα τώρα και με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως μετά τον μεγάλο αγώνα της οικογένειας, αποκλείω να έχει κάνει ο ίδιος κακό στον εαυτό του.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε ο Μανώλης με τη ζωή που είχε, τους τόσους φίλους και μία τόσο καλή και δεμένη οικογένεια, να κάνει κάτι τέτοιο. Ήταν στο άνθος της ηλικίας του. Μου λείπει πολύ η παρέα του…», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η θεωρηση οτι η ανθρωπινη ζωη στο στρατο ειναι ευτελης και αναλωσιμη κι οτι καποιοι ανευθυνουπευθυνοι στρατιωτικοι μπορουν να παιζουν με αυτη κατα τη διαρκεια ασκησης των καθηκοντων τους, εντασσεται στη φιλοσοφια οτι ολοκληρος ο Ελληνικος Στρατος και το εμψυχο δυναμικο του αποτελουν “αναλωσιμο στοιχειο” των γενικοτερων στρατηγικων σχεδιασμων του ΝΑΤΟ, σε αντιθεση με αλλες χωρες συμμαχους που εχουν πιο δυναμικο ρολο μεσα στη Συμμαχια. Κοινως ειμαστε οι χρησιμοι ηλιθιοι της Συμμαχιας και αυτο εχει ενταχθει σε ολοκληρο το αρχιτεκτονημα των Ε.Δ. Οσοι ειχαν την τυχη να εκτελεσουν αποστολες με ξενους στρατους το εχουν αντιληφθει πολυ καλα αυτο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This