Δευτέρα 21/6/2021

Ελεύθερος ο 20χρονος ναυτικός που είχαν απαγάγει πειρατές – Νεκρός Φιλιππινέζος όμηρος

Ελεύθερος αφέθηκε ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός, που είχαν απαγάγει στις 4 Νοέμβρη πειρατές στο Τόγκο από ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο. Μαζί του απελευθερώθηκαν και οι άλλοι δύο εκ των τριών συναδέλφων του, ενώ ο τέταρτος όμηρος, ένας Φιλιππινέζος ναυτικός, δυστυχώς δεν κατάφερε να επιβιώσει…

Πρόκειται για τον 20χρονο δόκιμο μηχανικό, που αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα υγείας, και βρισκόταν στο δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι του, όταν έπεσε θύμα πειρατείας μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του.

Δείτε επίσης: Υπό άκρα μυστικότητα οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του Έλληνα ναυτικού (video)

Τι ανακοίνωσε η εταιρεία του πλοίου «Elka Aristotle»:

«Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρεία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους.

Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ