Πανελλαδικές 2019: Αυτοί που άγγιξαν τα 20.000 μόρια

«Σάρωσαν» στις κατευθύνσεις τους

Must Read

Ένα σπουδαίο κατόρθωμα πέτυχε ο μαθητής Ανδρέας Μαγκούτας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις .

Συγκεκριμένα, αρίστευσε με 100/100 στα δύο, παραδοσιακά, δυσκολότερα μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης, τα Μαθηματικά και τη Φυσική. Πρόκειται για ένα σπάνιο κατόρθωμα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο Ανδρέας κατά τη διάρκεια της μαθητικής του πορείας βραβεύθηκε επανειλημμένα σε μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργάνωναν επιστημονικές ενώσεις (Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία κ.ά), ενώ χαρακτηριστικό είναι πως όλη τη χρονιά απουσίασε μόνο τρεις ημέρες από το σχολείο!

Από τη Κρήτη ένας εκ των κορυφαίων

Ένας από τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων με την υψηλότερη βαθμολογία, ο Κώστας Γκύζης, έρχεται από το Ηράκλειο της Κρήτης γράφοντας 19.307.

«Είναι μεγάλη η χαρά που νιώθω, όπως και η ανακούφιση. Η προσπάθεια ετών, απέδωσε και αυτό σίγουρα έρχεται να δικαιώσει την επιλογή μου, να παραμείνω σταθερός στο στόχο μου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Γκύζης.

Σε ότι αφορά τα θέματα των εξετάσεων στη Φυσική και τη Χημεία που χαρακτηρίστηκαν αυξημένης δυσκολίας, ο ίδιος από την Θετική Κατεύθυνση και το 2ο πεδίο, με βαθμολογία 20 στη Φυσική και 19,7 στη Χημεία είπε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι τα θέματα δεν έμοιαζαν με αυτά άλλων ετών. Απαιτούσαν εκτός από καλή προετοιμασία και ψυχραιμία. Νομίζω ότι το στοιχείο της ψυχραιμίας, για να μπορέσεις να κατανοήσεις τι έπρεπε να γράψεις, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό».

Ο ίδιος είναι έτοιμος να περάσει ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι όπως είπε, ενώ είναι δίπλα χαρούμενος που το όνειρο του, να φοιτήσει στο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, γίνεται πραγματικότητα.

Έχοντας ήδη  περάσει το 2016 στη Σχολή Αστυφυλάκων, ο Ραφαήλ Στιβακτάκης, επέστρεψε και πάλι στο ρυθμό των εξετάσεων, για να καταφέρει το μεγάλο του στόχο, να περάσει στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που το 2016 δεν «έπιασε» για ελάχιστα μόρια.

Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών, σήμερα, του επεφύλαξαν μια από τις μεγαλύτερες χαρές, καθώς όχι μόνο κατάφερε να περάσει, αλλά και να αποτελεί έναν από τους αριστούχους, με 19.051 μόρια.

Ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία

Στην Ηλεία, ο υποψήφιος που ξεχώρισε, είναι ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου, Νίκος Δαμασκόπουλος.

Ο υποψήφιος συγκέντρωσε συνολικά 19.554 μόρια και έγραψε 20 στην πληροφορική και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Α.Ο.Θ.), 18,1 στην έκθεση και 19,8 στα μαθηματικά.

Ο Δημήτρης Βόγδου, από το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, φαίνεται πως είναι ο πρώτος των πρώτων σε τελική βαθμολογία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους των τεσσάρων Λυκείων της πόλης, καθώς συγκέντρωσε 19253 μόρια και θα μπεί στη σχολή της επιλογής του.

Στο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης ο Τάσος Παπαδόπουλος συγκέντρωσε 19114 μόρια, ενώ περίπου 20 υποψήφιοι συγκέντρωσαν πάνω από 18000 μόρια.

Στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης πρώτη είναι η Ευαγγελία Καρβέλλα με 19000 μόρια, περνώντας στη Νομική ενώ στο 2ο ΓΕΛ πρώτευσε η Αναστασία Κουσίδου, με πρώτη επιλογή της την Ιατρική.

Στο 3ο ΓΕΛ Κοζάνης η Ελένη Αναγνώστου με 18904 συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This