Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Ακριβότερο από πέρυσι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Την «διαφορά» την έφερε το… κρέας

Συνολική αύξηση ύψους 3,68% παρατηρείται στο κόστος του τραπεζιού των φετινών Χριστουγέννων σε αντίθεση με το περσινό, με υποχώρηση, ωστόσο, του μοναδιαίου κόστους των προϊόντων κατά 0.96%

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ (ΙΝ.ΕΜ.Υ.): «Παρά τη μείωση του μοναδιαίου κόστους των προϊόντων του φετινού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, η αύξηση της τιμής των κρεάτων συνετέλεσε στην άνοδο του συνολικού κόστους».

Δείτε επίσης: Θα κάνουμε Χριστούγεννα με… ήλιο! Τι καιρός προβλέπεται για την πρωτοχρονιά (video)

Συγκεκριμένα, ένα οικογενειακό τραπέζι 6-8 ατόμων, θα κοστίσει στον οικοδεσπότη φέτος 154,57€ εν αντιθέσει με τα περσινά Χριστούγεννα που κόστιζε 149,09€. Το κόστος, ωστόσο, ανά μονάδα προϊόντων εμφανίζεται μειωμένο στα 78.29€ ενώ πέρυσι βρισκόταν στα 79.05€.

Σημαντική αύξηση παρατηρείται στην τιμή των κρεάτων, που μεγαλώνει κατά 11,36%, κάτι που επηρεάζει άμεσα το συνολικό κόστος του τραπεζιού, αφού τα κρέατα καλύπτουν το 47.6% του.

Όσο για τις υπόλοιπες κατηγορίες, τα λαχανικά και τα φρούτα παρουσιάζουν ελάχιστη αύξηση (+0.7%), τα προϊόντα Super Market ελαφρά μείωση (-1,08%) ενώ τα γλυκίσματα εμφανίζουν σημαντική μείωση ύψους 4,78%.

Αναλυτικά:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ