Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Αφγανοί μετανάστες έκλεισαν δρόμο στη Μόρια

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στον αποκλεισμό του κεντρικού δρόμου Μόριας-Λάρσου προχώρησαν διακόσιοι αιτούντες άσυλο, Αφγανικής καταγωγής λίγη ώρα πριν.

Δείτε επίσης: Η Δύση αυτοκτονεί…

Η κινητοποίηση των Αφγανών αφορά τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών ζωής για όσους διαμένουν στο ΚΥΤ Μόριας.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίες, οι οποίες διαπραγματεύονται μαζί τους προκειμένου να ανοίξει άμεσα ο δρόμος.

Αυτά συμβαίνουν στην Μόρια την ώρα που ο πληθυσμός του ΚΥΤ Μόριας ανέρχεται σε περίπου 20.000 άτομα. Μια ολόκληρη Κωμόπολη φυτεμένη στον Νησί της Λέσβου με το έτσι θέλω.

Και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης; Ακούστε και γελάστε η κλάψτε(ανάλογα την διάθεση σας). Μόλις 668 μετακινήσεις ατόμων που ανήκουν κυρίως σε αυτό που χαρακτηρίζεται«ευάλωτες κατηγορίες». Το πολλά υποσχόμενο σχέδιο της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών το περιμένουμε ακόμα.

Αλλά με μόλις 668 αναχωρήσεις  αποσυμφόρηση δεν μπορεί να υπάρξει την ώρα μάλιστα που οι ροές δεν σταματούν οι αφίξεις. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου το Δεκέμβριο πέρασαν 5.113 πρόσφυγες και μετανάστες. 3.547 πέρασαν στη Λέσβο, 688 στη Χίο και 878 στη Σάμο. Οι αφίξεις έχουν σταματήσει από το περασμένο Σάββατο,λόγω των σφοδρών βόρειων ανέμων. Αλλά αν πρόκειται να παρακαλάμε τον στρατηγό άνεμο για να σταματήσουν οι αφίξεις, δουλειά δεν κάνουμε.

Γιατί κάποτε θα έρθει η άνοιξη, θα φτιάξει ο καιρός και τότε τι θα κάνουμε; Εν τω μεταξύ οι Έλληνες σύμφωνα και με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις θεωρούν το μεταναστευτικό ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα της χώρας, αν όχι το σημαντικότερο αυτή την στιγμή.

Η κυβέρνηση κρίνεται καθημερινά και η εικόνα της ως προς το μεταναστευτικό δεν είναι καθόλου καλή…

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ