Στα «σκαριά» δυο σημαντικά οδικά έργα στην ανατολική Μακεδονία

Must Read

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν δύο σημαντικά οδικά έργα στην ανατολική Μακεδονία, τα οποία εκτιμάται ότι είναι ικανά να συμβάλουν στη βελτίωση των οικονομικών δεδομένων της Καβάλας, αλλά και της Δράμας.

Το πρώτο έργο αφορά την αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης της Δράμας με την Καβάλα και, κατ’ επέκταση, της σύνδεσης της Δράμας με το δίκτυο της Εγνατίας Οδού. Το δεύτερο αφορά την κατασκευή μιας ανισόπεδης γέφυρας στην ανατολική είσοδο της πόλης της Δράμας, που ουσιαστικά θα παρακάμπτει τη σιδηροδρομική γραμμή η οποία διέρχεται μέσα από την εθνική οδό.

Για να υλοποιηθούν τα δύο οδικά έργα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα διαθέσει συνολικά το ποσό των 79.766.928 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, στοχεύοντας στη βελτίωση των οδικών μεταφορών της περιοχής.

Σε ό, τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Καβάλας – Δράμας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χρηματοδοτεί με το ποσό των 60.766.928 ευρώ την κατασκευή από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» του πρώτου τμήματος Κρηνίδες – Σταυρός.

Ανάδειξη του χώρου των Φιλίππων

Το τμήμα που θα κατασκευαστεί θα έχει μήκος 8,26 χιλιόμετρα και πλάτος 17 μέτρα. Θα διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με κεντρική νησίδα, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης πέντε ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και μία γέφυρα συνολικού μήκους 93,5 μέτρων.

Δείτε επίσης: Εργασίες συντήρησης στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το γεγονός ότι θα κατασκευαστεί ο νέος δρόμος αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά και στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων (εντός του οικισμού των Κρηνίδων), που βρίσκεται ακριβώς στο μέσον των δύο πόλεων Καβάλας – Δράμας και από το 2016 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Αναφορικά με την ανατολική είσοδο της Δράμας, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 19.000.000 ευρώ την αναβάθμιση 2,82 χιλιομέτρων οδικού δικτύου και την κατασκευή μιας ανισόπεδης γέφυρας μήκους 250 μέτρων, που θα διέρχεται πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή. Θα έχει επίσης δύο ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, έναν στην αρχή και έναν στο τέλος της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This