Θετικά τα μηνύματα στον απολογισμό της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Must Read

Το φως της δημοσιότητας είδε πριν λίγες ημέρες η ετήσια Έκθεση των πεπραγμένων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το έτος 2018.

«Ένα έτος ορόσημο, λόγω της έναρξης εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που σηματοδότησε μία νέα αφετηρία», ήταν τα λόγια του Κωνσταντίνου Μενουδάκου, επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Δείτε επίσης: Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη Έκθεση:

  • η Αρχή πραγματοποίησε ελέγχους σε 65 «υπευθύνους επεξεργασίας δεδομένων», οι οποίοι δραστηριοποιούνται διαδικτυακά στους τομείς των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών ασφάλισης, ηλεκτρονικού εμπορίου, υπηρεσιών εισιτηρίων και των υπηρεσιών δημοσίου τομέα.
  • διεκπεραίωσε, μεταξύ άλλων, 1.132 προσφυγές/καταγγελίες, 979 υποθέσεις γνωστοποιήσεων αρχείων και επεξεργασιών προσωπικών δεδομένων και 68 υποθέσεις περιστατικών παραβίασης δεδομένων
  • επέβαλε σειρά κυρώσεων, με τα πρόστιμα να ανέρχονται στο ποσό των 689.000 ευρώ
  • ψηφίστηκε ο νόμος 4624/2019, με τον οποίο αφενός λαμβάνονται μέτρα εφαρμογής του ευρωπαϊκού Κανονισμού και αφετέρου ενσωματώνεται η οδηγία (ΕΕ) 2016/680

Να σημειωθεί πως η ελλιπής στελέχωση σε συνδυασμό με το ευρύ σύνολο αρμοδιοτήτων και τον αυξανόμενο όγκο εισερχόμενων υποθέσεων αποτελεί, πάντως, παράγοντα που δυσχεραίνει ουσιωδώς τις προσπάθειες της Αρχής να ανταποκριθεί πλήρως στη διευρυνόμενη αποστολή της.

Υπό αυτά τα νέα δεδομένα, είναι αναγκαία η αύξηση των διατιθεμένων πιστώσεων, στο πλαίσιο φυσικά των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Ένα θετικό βήμα είναι ότι έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 13 ειδικών επιστημόνων και αναμένεται τον Ιανουάριο ο διορισμός των επιτυχόντων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This