Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική

Ξεκινούσαν από Ζεφύρι όταν έπιαναν «δουλειά»

Must Read

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν έξι Έλληνες ενώ αναζητούνται άλλα έξι μέλη.

Οι έξι Έλληνες συνελήφθησαν στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η εγκληματική οργάνωση είχε δημιουργηθεί εδώ και 5 μήνες με σκοπό τη διάπραξη σε καθημερινή βάση διαρρήξεων-κλοπών από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Η σπείρα, ξεκινώντας από την περιοχή του Ζεφυρίου, απογευματινές κυρίως ώρες, περιφερόταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και εντόπιζε σπίτια από τα οποία έλειπαν οι ένοικοι.

Κάλυπταν τα πρόσωπά τους

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τέσσερα αυτοκίνητα και επέλεγαν απομονωμένα σπίτια, σε δρόμους με μειωμένη κίνηση και χαμηλό φωτισμό.

Στη συνέχεια, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή εξώπορτες, έμπαιναν στα σπίτια και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face ή σκούφους, ενώ ερευνούσαν τους χώρους φορώντας γάντια.

Από έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
• πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων
• το χρηματικό ποσό των 12.145 ευρώ
• αεροβόλο όπλο
• 300 φυσίγγια
• 19 κινητά τηλέφωνα
• 2 tablet
• 3 laptop
• πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων
• εργαλεία διάρρηξης
• Ι.Χ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν είκοσι δύο περιπτώσεις κλοπών, μία ληστεία και τρεις περιπτώσεις πλαστογραφίας, με την αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τις 328.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This