Με λαμπρότητα τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Must Read

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί στην Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδος στον Πειραιά, η πανηγυρική θεία λειτουργία των Θεοφανείων και η τελετή αγιασμού των υδάτων, χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, του Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την τελετή στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, απελευθέρωσε τρία λευκά περιστέρια που συμβολίζουν την Αγία Τριάδα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή ρίψης του τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Πειραιά για τον αγιασμό των υδάτων και συγκεκριμένα στην προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνας Πειραιώς.

Στο σημείο βρίσκονταν τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία απέδωσαν τιμές στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού.

Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Υποβρυχίων Καταστροφών, απόστρατοι και εν ενεργεία, βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον σταυρό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του μετά το πέρα της τελετής, τόνισε ότι «το 2020 μπορεί και πρέπει να είναι έτος ανάπτυξης για όλους, έτος μεταρρυθμίσεων, αποκατάστασης της μεσαίας τάξης και της κοινωνικής συνοχής».

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχήθηκε στους ναυτικούς της πατρίδας μας να ταξιδεύουν σε ήρεμες θάλασσες και διαβεβαίωσε ότι «γίνονται όσα πρέπει ώστε να επιστρέψουν ασφαλείς στις πατρίδες τους και στις οικογένειές του όσοι κρατούνται παράνομα».

Λαμπρός εορτασμός και στην Θεσσαλονίκη

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων και στη Θεσσαλονίκη από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Αθανασίου.

Από τους 20 άντρες που βούτηξαν στα νερά του Θερμαϊκού τον σταυρό έπιασε ο 36χρονος Μιχαήλ Αποστολίδης από τη Νεάπολη, ο οποίος φέτος βούτηξε για 22η χρονιά ,ενώ έχει πιάσει τον σταυρό 16 φορές μέχρι σήμερα.

Δείτε επίσης: Απίστευτο κι όμως… ελληνικό – Χάθηκε ο Σταυρός στον αγιασμό των υδάτων στη Φλώρινα (video)

«Έχει ξεκινήσει μια καινούργια χρονιά, μια καινούργια εξαιρετικά σημαντική δεκαετία για τη χώρα και για την πόλη μας. Εύχομαι να έχουμε όλοι τη φώτιση έτσι ώστε αυτή η δεκαετία στο τέλος της να έχει αφήσει θετικά αποτυπώματα για την πόλη μας. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι πολύ για να έχουμε στο τέλος αυτής της περιόδου ένα θετικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This