Από Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Must Read

Από την επόμενη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, αρχίζουν και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις. Οι καταναλωτές, πριν προβούν στις επιθυμητές αγορές, θα πρέπει να γνωρίζουν ορισμένα βασικά SOS.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις παραγόντων του εμπορικού κόσμου, τα καταστήματα αναμένουν εντός της περιόδου αυτής να τονώσουν τον τζίρο τους, δεδομένου ότι κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους η κίνηση κυμαίνεται σε αρκετά υποτονικά επίπεδα. Ακόμη και οι αγορές της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στα χρόνια πριν από την κρίση, δεν ενισχύουν επαρκώς τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Δείτε επίσης: Ανείπωτη τραγωδία στο Ηράκλειο – Αγοράκι πέντε χρονών έπαθε ανακοπή

Για τις τιμές 

Με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι τα καταστήματα θα πρέπει στα προϊόντα τους να αναγράφουν τόσο τις παλιές (κανονικές) όσο και τις νέες -μειωμένες- τιμές. Δίπλα από την παλιά και τη νέα τιμή δύναται να υπάρχει και το ποσοστό της παρεχόμενης έκπτωσης.

Ειδικά στις περιπτώσεις κατά τις οποίες παρέχονται μειωμένες τιμές σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος των παρεχόμενων ποσοστών. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να επισημαίνεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This