Στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου το Μετσόβιο

Στις πρώτες θέσεις σε πολλά επιστημονικά πεδία

Must Read

Στη λίστα με τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, με βάση τα επιστημονικά πεδία, κατατάσσεται και φέτος το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις των Shanghai Rankings 2019.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στις κατατάξεις των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, το πανεπιστήμιο κατατάσσεται στην 7η θέση παγκοσμίως και στην 3η στην Ευρώπη στο πεδίο Πολιτικών Μηχανικών (Civil Engineering), το μοναδικό ίδρυμα μέχρι σήμερα με Σχολή που κατατάσσεται σε αξιολόγηση στις πρώτες 10 παγκοσμίως.

Υψηλές θέσεις και σε άλλα πεδία

Στους Ναυπηγούς- Μηχανικούς κατατάσσεται στην 29η θέση παγκοσμίως, και στην 12η θέση στην Ευρώπη. Παράλληλα κατατάσσεται στις θέσεις 151-200 στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανικούς, στις θέσεις 201-300 στους Μηχανολόγους-Μηχανικούς και στις θέσεις 301-400 στους Χημικούς-Μηχανικούς παγκοσμίως.

«Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι το ΕΜΠ διακρίνεται παγκοσμίως και σε επί μέρους θέματα Μηχανικών, αφού κατατάσσεται στις θέσεις 76-100 στα Συγκοινωνιακά, στις θέσεις 101-150 στο αντικείμενο των Τηλεπικοινωνιών και στις θέσεις 151-200 στο αντικείμενο της Ατμόσφαιρας καθώς και στο αντικείμενο των Υδατικών Πόρων» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This