«Καμιά νέα δομή πουθενά», λένε οι δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου – Επεισόδια και πάλι στην Μόρια

Must Read

Ένταση και πάλι στην Μόρια αφού Αφγανοί έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο ζητώντας ρεύμα στον καταυλισμό τους. Είναι συνεχή πλέον και καθημερινά τα επεισόδια και οι εντάσεις στο ΚΥΤ Μόριας όπου η κατάσταση κάποια στιγμή θα ξεφύγει όπως είναι φυσικό να συμβεί σε ένα χώρο που συνωστίζονται είκοσι χιλιάδες άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη με τη συμμετοχή των δημάρχων των πέντε δήμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το μεταναστευτικό. 

Δείτε επίσης: Απίστευτες δηλώσεις από Μητροπολίτη: «Nα δώσουμε τους γιούς και τις κόρες μας στους ξένους»

Στην σύσκεψη δεν πάρθηκε καμιά απόφαση ωστόσο το κλίμα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Ειδικότερα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, ζήτησε το κλείσιμο όλων των δομών και τη διατήρηση μόνο μίας και αυτή μακριά από κατοικημένη περιοχή, ενώ ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου επανέλαβε τη θέση του ότι δεν δέχεται καμία νέα δομή στο νησί και φυσικά στα όρια του δικού του Δήμου.

Οι δήμαρχοι στις απόψεις που κατέθεσαν ήταν αρκετά αρνητικοί για τη δημιουργία κλειστών δομών στο νησί τους, ενώ ο μόνος που φαίνεται να αποδέχεται τη λύση μιας κλειστής πολύ μικρής δομής σε απομακρυσμένη περιοχή είναι ο Δήμαρχος Χίου.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης επρόκειτο να έχει αύριο συνάντηση με αρμόδιους για το μεταναστευτικό κυβερνητικούς φορείς. Ωστόσο η συνάντηση αυτή μετατέθηκε για την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση σαφώς απροετοίμαστη τα έχει βρει σκούρα στο μεταναστευτικό καθώς δεν είναι μόνο οι συνεχώς αυξανόμενες ροές αλλά και οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που πρέπει να αντιμετωπίσει…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι Μαλαγαρίου

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι του Μαλαγαρίου Σάμου, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Αφορμή αποτέλεσε η παρουσία δυο αρματαγωγών πλοίων στο λιμάνι, τα οποία και θα φιλοξενούσαν αιτούντες άσυλο, εφόσον οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες το επέβαλαν.

«Δηλώνουμε για άλλη μία φορά, ότι η Σάμος του ανθρωπισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της νομιμότητας είναι εδώ και είναι παρούσα! Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να ζει η κοινωνία και τα παιδιά μας αυτό που βιώνουμε σήμερα και δεν στρεφόμαστε σε κανέναν εκεί πάνω, στρεφόμαστε ενάντια στην Ευρώπη της απαξίωσης, στρεφόμαστε σε όσους κρατικούς, πολιτικούς, πολιτειακούς, που επιφυλάσσουν για τα νησιά μας το μέλλον που όλοι βλέπουμε μέχρι τώρα» σημείωσε μιλώντας στη συγκέντρωση, ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Ο κ. Στάντζος σημείωσε επίσης, πως «η εμπιστοσύνη δεν είναι αμοιβαία. Ό, τι και να έχει εκπονηθεί και δεσμευτεί, δεν έχει τηρηθεί. Αυτό που έχω να πω με βεβαιότητα, είναι ότι εδώ και ένα μήνα περίπου, ως αυτοδιοίκηση δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Αυτό ποιον υπηρετεί; τη δημοκρατία; υπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας; Ποια είναι η άμυνά της χώρας; είναι οι ψυχές που είναι εδώ. Οφείλουν λοιπόν τους ακρίτες να τους έχουν ενημερωμένους».

Ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου ζήτησε «άμεση και μαζική αποσυμφόρηση τώρα». Δεδομένης δε, όπως είπε, και της παρουσίας των αρματαγωγών στο λιμάνι, ζήτησε τη «μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στην ενδοχώρα, σε δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, προκειμένου να ολοκληρωθεί εκεί η διαδικασία ασύλου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This