15-8-2020

Βέβηλοι προκάλεσαν ξανά καταστροφές σε εκκλησάκι στην Χίο

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες έγινε στόχος ιεροσύλων το εκκλησάκι της Παναγίας της Λειαπυργούσαινας στην περιοχή Χαλκειός Χίου, ενώ στο ίδιο χωριό άγνωστοι είχαν πυρπολήσει τον Νοέμβριο και την Αγία Τράπεζα του Ναού του Αγίου Χαραλάμπους.

Το βράδυ της Τρίτης οι δράστες έκαναν θρύψαλα όλα τα τζάμια της εκκλησίας της Λειαπυργούσαινας προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές αλλά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Βασίλη Βίγκα, η καταστροφική δράση των αγνώστων δεν περιορίστηκε στο σπάσιμο των τζαμιών.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΙΟΣ

Όπως είπε στο politischios.gr ο κ. Βίγκας, από τα πλαϊνό παράθυρο του ιερού που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με την Αγία Τράπεζα, οι ιερόσυλοι άρπαξαν την εικόνα του Εσταυρωμένου και την κατέστρεψαν στο προαύλιο του ναού αφήνοντάς την στο δάπεδο.

Πριν από λίγες ημέρες -στις 28 Δεκεμβρίου- το ίδιο εκκλησάκι είχε μπει και πάλι στο στόχαστρο βέβηλων, οι οποίοι είχαν πυρπολήσει την Αγία Τράπεζα. Το περιστατικό είχε γίνει αντιληπτό από έναν κάτοικο της περιοχής που ειδοποίησε την Αστυνομία, άντρες της οποίας έφθασαν στο σημείο για να καταγράψουν το περιστατικό.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΙΟΣ

Δείτε επίσης: Πήρε επικίνδυνη κλίση και βυθίζεται το ναρκόπλοιο «Noor 1»

Τον Νοέμβριο είχαν σημειωθεί τρία κρούσματα βεβήλωσης ναών στην περιοχή Χαλκειός, μεταξύ των οποίων η πυρπόληση της Αγίας Τράπεζας της εκκλησίας του Αγίου Χαράλαμπου με στουπιά.

ΧΙΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οι κάτοικοι έχουν θορυβηθεί και πλέον η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου ψάχνει να βρει τους δράστες ή τον δράστη που προχωράει σε πράξεις που σοκάρουν τους πιστούς. Δεν αποκλείεται ο ιερόσυλος να είναι αλλοδαπός και αλλόθρησκος, ωστόσο, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΙΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ