8-7-2020

Σπαρακτική η έκκληση του μικρού γιου του ζευγαριού στο ΕΚΑΒ: «Ελάτε γρήγορα… Οι γονείς μου δεν ξυπνάνε!» (video)

Τις δραματικές στιγμές που έζησαν τα παιδιά του ζευγαριού από το Πακιστάν, που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του στο Μεταξουργείο, πιθανότατα από διαρροή υγραερίου στη σόμπα που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν, περιέγραψε ο θείος του, στον οποίο τηλεφώνησαν, προτού διαπιστώσουν ότι οι γονείς του ήταν αναίσθητοι. «Θείε, έλα εδώ. Έχει πρόβλημα το σπίτι μου», είπε ο μικρός.

Σύμφωνα με την συγκλονιστική μαρτυρία, το 16χρονο αγόρι κάλεσε το ΕΚΑΒ και είπε στους διασώστες «Ελάτε γρήγορα, οι γονείς μου δεν ξυπνάνε…».

Όπως έγινε γνωστό, ο 16χρονος γιος έσπασε την πόρτα του δωματίου των γονιών του, όταν είδε ότι δεν του απαντούσαν.

Τα τρία παιδιά του ζευγαριού δέχονται ψυχολογική υποστήριξη.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα θύματα είναι πακιστανικής υπηκοότητας, 55 ετών ο άνδρας και 42 ετών η γυναίκα. Ζούσαν πολλά χρόνια στην Ελλάδα με τα τρία παιδιά τους, αγόρια, ηλικίας 8, 12 και 17 ετών στο διαμέρισμα 5ου ορόφου της οδού Βίκτωρος Ουγκώ 19- 21 και διατηρούσαν κατάστημα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το άτυχο ζευγάρι είχε μέσα στην κρεβατοκάμαρα μια σόμπα υγραερίου, γι’ αυτό εκτιμάται ότι ο θάνατος οφείλεται σε διαφυγή του αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τόπο της τραγωδίας, παρόμοια σόμπα είχαν και τα παιδιά στο δωμάτιο τους, ωστόσο εκεί δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε το πρωί από τα ίδια τα παιδιά, τα οποία αναζήτησαν τους γονείς τους όταν ξύπνησαν και τους βρήκαν νεκρούς στο δωμάτιο τους. Σε κατάσταση σοκ ειδοποίησαν τις Αρχές και το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι το ζευγάρι ήταν νεκρό και ενημερώθηκε η αστυνομία.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, ενώ κλήθηκε ιατροδικαστής και έχει παραγγελθεί και νεκροτομή για εξακρίβωση των αιτίων θανάτου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ