Δευτέρα 17/5/2021

Ομοφυλόφιλο ζευγάρι παντρεύτηκε πίσω από τα… Κυπριακά «της φυλακής τα σίδερα»

Ο πρώτος gay γάμος πίσω από τα κάγκελα της φυλακής στην Κύπρο είναι γεγονός! «Ποδαρικό» στον νέο χρόνο έκανε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανδρών από την Κύπρο και τη Βραζιλία, οι οποίοι αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης μέσα στις Κεντρικές Φυλακές της Μεγαλονήσου!

Όλα ήταν οργανωμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε η «ένωση» των δύο ερωτευμένων ανδρών να μείνει χαραγμένη στη μνήμη όσων παρευρέθηκαν! Μάλιστα, η διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος επέτρεψε να υπάρχει μέσα στην αίθουσα μπουφές με κρύα σνακ, αλλά και να παρευρίσκεται φωτογράφος που απαθανάτισε το ευτυχές γεγονός.

ΓΚΕΙ ΓΑΜΟΣ ΦΥΛΑΚΗ

Ο Κεβόρκ από την Κύπρο και ο Ένζο από τη Βραζιλία, οι οποίοι γνωρίστηκαν μέσα στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου, κάθισαν στο στολισμένο με λουλούδια τραπέζι των φυλακών και υπέγραψαν χαρούμενοι το σύμφωνο συμβίωσής τους. Μάλιστα, έκοψαν και τούρτα με τα αρχικά των ονομάτων τους, ενώ έβγαλαν και φωτογραφίες στο προαύλιο των φυλακών, κρατώντας και οι δύο ανθοδέσμες.

ΓΚΕΙ ΓΑΜΟΣ ΦΥΛΑΚΗ

«Δεν ένιωθα ασφαλής»

«Αποφυλακίστηκα αλλά έπειτα από δύο εβδομάδες επέστρεψα γιατί δεν με βοήθησε η κοινωνία. Το μόνο στήριγμά μου ήταν η φυλακή! Θέλω να βρω εργασία. Μέσα στη φυλακή νιώθω σωφρονισμένος. Ελπίζω να με σωφρονίσει και η κοινωνία έξω» δήλωσε ο Κεβόρκ στην εφημερίδα «Πολίτης», ενώ ο Ένζο ανέφερε:

«Όταν συνάντησα την κυρία Άννα (διευθύντρια των φυλακών), με βοήθησε πάρα πολύ στο σχολείο, στον χορό, στο θέατρο… Όταν ήρθα, φοβόμουν, δεν ένιωθα ασφαλής εδώ. Η κυρία Άννα με έμαθε να νιώθω ασφαλής. Δεν φοβάμαι ότι θα μου κάνουν κακό επειδή είμαι ομοφυλόφιλος».

Διαβάστε επίσης: Στο κελί του επιστρέφει ο δολοφόνος της Σούζαν Ίτον, Γιάννης Παρασκάκης

Η απόφαση για την τέλεση του γάμου και την υπογραφή συμφώνου ακολουθεί την αλλαγή πολιτικής των Κεντρικών Φυλακών Κύπρου, που τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι στους κρατουμένους.

ΦΩΤΟ: politis.com.cy

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ