Τρίτη 15/6/2021

Ξεκινούν από σήμερα οι εκπτώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο των εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν την προσεχή Κυριακή 19 Ιανουαρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Κατά την πραγματοποίηση αγορών στο διάστημα των εκπτώσεων, οι καταναλωτές είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι στα καταστήματα θα πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες σχετικές αναγγελίες.

Δείτε επίσης: Απογοητευτικές οι πωλήσεις στις εκπτώσεις – Χειρότερος ο τζίρος σε σύγκριση με το 2018

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης, ενώ θα πρέπει να εμφανίζονται η παλαιά και η νέα, μειωμένη τιμή του προϊόντος, προκειμένου η σύγκρισή τους να είναι εύκολη και γρήγορη.

Εφόσον παρέχεται συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης σε πάνω από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από… % έως… %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις και ενισχύοντας τις παραδοσιακές αγορές σε όλες τις γειτονιές της πόλης. «Επειδή θα υπάρξουν εντυπωσιακές εκπτώσεις από την αρχή της περιόδου, παροτρύνουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές, προβαίνοντας όμως εγκαίρως σε έρευνα αγοράς με γνώμονα τη σχέση ποιότητας και τελικής τιμής» συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ