9-8-2020

Ασθενής που νοσηλευόταν στο Κρατικό Νίκαιας βρήκε… σκουλήκι στο φαγητό της

Σοκ υπέστη ασθενής που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όταν ανακάλυψε ένα σκουλήκι μέσα στο φαγητό της! Το απαράδεκτο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες, στις 8/1/2020, σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων στο ΕΣΥ, και αποκαλύπτει τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Νοσηλευόμενη στην Καρδιολογική Κλινική και στον θάλαμο 205, την ώρα που έτρωγε το μεσημεριανό της, βρήκε σκουλήκι μέσα στο μπιφτέκι! Η προϊσταμένη του τμήματος ενημέρωσε σχετικά τη διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, αλλά καταγγέλλεται ότι έγινε προσπάθεια απόκρυψης του περιστατικού. Έτσι εξηγείται και η χρονική καθυστέρηση με την οποία δημοσιοποιήθηκε το θλιβερό συμβάν…

Οι καταγγελίες των εργαζομένων περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τους εργαζομένους, στο νοσηλευτικό ίδρυμα το βραδινό φαγητό των ασθενών μοιράζεται στις 17.30 το απόγευμα λόγω έλλειψης τραπεζοκόμων! Τούτο έχει αποτέλεσμα, λόγω της μεσολάβησης πολλών ωρών μέχρι το πρωινό γεύμα, είτε να παραμένουν οι ασθενείς νηστικοί είτε να αναγκάζονται να παραγγείλουν φαγητό απέξω.

Ακατάλληλα πλαστικά ποτήρια

Μετά το περιστατικό με το σκουλήκι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων ζητεί επιτακτικά την παρέμβαση του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά και του αρμόδιου υπουργού.

Οι αναφορές σχετικά με τη σίτιση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας δεν περιορίζονται στο σκουλήκι. Σε άλλη αναφορά γίνεται λόγος για ακατάλληλα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης στα οποία προσφέρεται το ζεστό γάλα. Υπήρχαν αλλεπάλληλα περιστατικά που το γάλα έπεφτε πάνω στους ασθενείς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, μια συνήθης πρακτική σε πολλά νοσοκομεία είναι η απογευματινή κρέμα ή το γιαούρτι να σερβίρεται στους ασθενείς στις 12 το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης: Στοπ στα αμφιβόλου προέλευσης τσίπουρα και τσικουδιές από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, σε άλλη αναφορά προϊσταμένη τμήματος καταγγέλλει στη διοίκηση ότι επί τρεις ημέρες σερβιριζόταν το ίδιο φαγητό, δηλαδή κοτόπουλο, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός της έλλειψης τραπεζοκόμων.

Τα προβλήματα με το φαγητό των ασθενών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, πολλαπλασιάζονται στα δημόσια νοσοκομεία. Τα τρόφιμα που δίνονται στους ασθενείς είναι συνήθως κακής ποιότητας, γεγονός που δεν συμβάλλει στην αποκατάσταση της υγείας των πασχόντων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ