4-8-2020

Έντεκα νέα περιπολικά στη «μάχη» κατά των… αποδράσεων από τις φυλακές!

Έντεκα νέα οχήματα τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης της χώρας, παραδόθηκαν την Τρίτη 14/1 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι, σε μια δύσκολη εποχή, η ελληνική Πολιτεία καταφέρνει να εκπληρώσει, τουλάχιστον σε έναν βαθμό, το ρόλο και την υποχρέωση που κάθε φορά της αναθέτει η ελληνική κοινωνία και ευχήθηκε «την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του νέου στόλου των οχημάτων».

Τα 11 καινούργια οχήματα θα αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες εξωτερικής φρούρησης για τις μεταγωγές κρατουμένων, αλλά και την ενίσχυση της περιμετρικής ασφάλειας των καταστημάτων κράτησης, από τα οποία, ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια, έχουν καταφέρει να αποδράσουν κρατούμενοι.

«Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για να αλλάξουμε σελίδα στο σωφρονιστικό μας σύστημα», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος παρέλαβε το νέο στόλο.

Διαβάστε επίσης: Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι οι Θεσσαλονικείς – 50 κλήσεις την ημέρα για υπερβολική ταχύτητα το 2019

Παρόντες στην τελετή παράδοσης των 11 οχημάτων, ήταν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, επί θητείας του οποίου προκηρύχτηκε ο σχετικός διαγωνισμός, υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο υπουργείων, καθώς και η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Υπενθυμίζεται πως, πριν από δύο 24ωρα, η κυρία Νικολάου, με απόφασή της, είχε προβεί στην καρατόμηση των διευθυντικών στελεχών στις Φυλακές Αυλώνα, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ κρατουμένων στο σωφρονιστικό κατάστημα και οδήγησαν στον τραυματισμό 13 ατόμων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ