9-8-2020

Γιατροί και νοσηλευτές εκτεθειμένοι σε σύφιλη στο νοσοκομείο της Λάρισας

Τρόμος έχει επικρατήσει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά την αποκάλυψη ότι πριν δύο εβδομάδες ανέλαβαν περιστατικό γέννας με μητέρα που ήταν φορέας σύφιλης.

Το συμβάν σημειώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων όταν εισήχθη στο νοσοκομείο γυναίκα προκειμένου να γεννήσει. Οι ιθύνοντες ιατροί δεν διενήργησαν τους απαραίτητους ελέγχους που καθορίζονται από τα πρωτόκολλα για να διαπιστωθεί εάν η μητέρα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η γυναίκα να εισαχθεί για τοκετό εκθέτοντας έτσι τους ιατρούς και τους νοσηλευτές σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο. Μάλιστα, το περιστατικό γνωστοποιήθηκε στο προσωπικό μία εβδομάδα αργότερα, κάτι που προκάλεσε αναστάτωση αφού βρίσκονται στο άγνωστο ως προς το ενδεχόμενο να έχουν μολυνθεί.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το ίδιο το νοσοκομείο αδυνατεί να παράσχει τις απαιτούμενες εξετάσεις στο προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί καθώς δεν διαθέτει αντιδραστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Δείτε επίσης: Υπερδιπλασιάζεται η ομάδα ΔΙΑΣ! Πιάνουν δουλειά άλλοι 1.300 ειδικοί φρουροί και αυξάνονται οι περιπολίες

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ