4-8-2020

Το χαστούκι καθηγητή σε μαθητή για μια μπάλα ξεσήκωσε κατάληψη στο λύκειο (video)

Κι όμως συμβαίνουν ακόμα τέτοια απερίγραπτα σκηνικά! Όλα συνέβησαν όταν στο προαύλιο του σχολείου μια ομάδα παιδιών έπαιζαν μπάλα κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αυτό εξόργισε έναν καθηγητή που έκανε μάθημα εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα να βγει έξω και να προσπαθήσει να πάρει την μπάλα από τους μαθητές.

Ένας από αυτούς αντέδρασε με ασέβεια προς το πρόσωπο του καθηγητή και αρνήθηκε να την παραδώσει, κλωτσώντας την μπάλα μακριά. Όλα καλά έως εδώ, θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι στη συνέχεια θα έπρεπε να απολογηθεί για την αγένεια του στο γραφείο του διευθυντή, ίσως να τιμωρηθεί.

«Πήρε το νόμο στα χέρια του»

Ο καθηγητής όμως πήρε το νόμο στα χέρια του και χαστούκισε τον μαθητή. Είναι σα να λέμε, ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν παιδεία και ήθος στα παιδιά που πολλές φορές παραμελούνται από τους γονείς τους και μιμούνται απαράδεκτες συμπεριφορές, είναι πιο αγροίκοι τελικά και ασεβείς.

Οι μαθητές του σχολείου για να διαμαρτυρηθούν προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, με τον καθηγητή να ζητάει τελικά συγγνώμη για την απαράδεκτη αντίδρασή. Η κατάληψη παρόλ’ αυτά συνεχίζεται με τους μαθητές να απαιτούν παραδειγματική τιμωρία.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πάντως ερευνά την υπόθεση, αλλά αμφιβάλλουμε αν θα ληφθούν μέτρα και παραδειγματισμοί για να εξαλειφθούν τέτοια περιστατικά από τα ελληνικά σχολεία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ