Παρασκευή 18/6/2021

Τέλος στο έθιμο του ρουκετοπόλεμου στη Χίο λόγω έλλειψης… διοικητικού συμβουλίου!

Μετά την απόφαση του σωματείου, που διοργάνωνε τον παραδοσιακό ρουκετοπόλεμο, να αναστείλει τη λειτουργία του, μπαίνει τέλος στο διάσημο έθιμο της Χίου.

Οι Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων ανακοίνωσαν, μέσω μιας επιστολής τους προς το politischios.gr, την αναστολή των δραστηριοτήτων τους λόγω της σοβαρής έλλειψης υποψηφιοτήτων για τη συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι για τη στήριξη του εθίμου δεν αρκεί η καλή προαίρεση.

«Δεν αρκεί η καλή προαίρεση»

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Το Σωματείο “Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων” αδρανοποιείται -ελπίζουμε προσωρινά- λόγω σοβαρής έλλειψης υποψηφιοτήτων για τη συγκρότηση νέου Δ.Σ. Λυπούμαστε πολύ γι’ αυτή την έκβαση, αλλά η πραγματικότητα έδειξε ότι για τη στήριξη του εθίμου δεν αρκεί η καλή προαίρεση. Το βάρος είναι μεγάλο και η έμπρακτη ηθική υποστήριξη ελάχιστη

Δείτε επίσης: Ασυνείδητοι βανδάλισαν το γκράφιτι του πατέρα Αντωνίου της «Κιβωτού» στο Μεσολόγγι

Χαιρόμαστε, ωστόσο, γιατί στα τρία χρόνια της θητείας μας δείξαμε ότι ένα τόσο αγαπητό έθιμο (μοναδικό, όπως προκύπτει από την προτίμησή του από σοβαρότατους δημοσιογραφικούς οργανισμούς) μπορεί να αποτελέσει διεθνές σύμβολο γνήσιας λαϊκής έκφρασης. Αρκεί να υπάρχει αυτοσυγκράτηση από όλους, θιασώτες και μη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ