Σάββατο 12/6/2021

Φωνάζουν οι κάτοικοι, φωνάζουν και οι δήμαρχοι για την… περατζάδα των μεταναστών από τον Έβρο

Όποιος θέλει περνάει από τον Έβρο και μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων άρχισαν να «φωνάζουν» και οι δήμαρχοι!

Έτσι λοιπόν, η δημοτική αρχή Σουφλίου κοινοποίησε ψήφισμα με θέμα τις ροές μεταναστών και προσφύγων από τον ποταμό Έβρο και την περιοχή του Δήμου, έπειτα από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στο ψήφισμα σημειώνεται πως αποτελεί μείζον ζήτημα η διέλευση και η παραμονή μεταναστών-προσφύγων σε οικισμούς και χωριά του δήμου, ειδικότερα στον ορεινό όγκο αυτού.

Επίσης, η δημοτική Αρχή κάνει λόγο για «μία πρωτόγνωρη για τους κατοίκους διαμορφωθείσα κατάσταση», που «χρήζει την άμεση παρέμβαση και προστασία εκ μέρους της Πολιτείας», προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των «συνταγματικώς κατοχυρωμένων έννομων αγαθών της ζωής, περιουσίας και της ιδιοκτησίας…».

Ασφαλή φύλαξη των συνόρων

Με το εν λόγω ψήφισμα, το οποίο όπως αναφέρεται, κοινοποιήθηκε «προς τα αρμόδια Πολιτειακά Όργανα», το δημοτικό συμβούλιο αιτείται μεταξύ άλλων:
«Τη συνεχή, αδιάλειπτη και ασφαλή φύλαξη των συνόρων κατά μήκος της παρέβριας ζώνης, κατά τρόπο που ν’ αποτρέπεται η εισδοχή παράνομων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας».

Δείτε επίσης: Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του ομίλου «ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ»

Τη διασφάλιση, με εμφανή τρόπο, της συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στις περιοχές, όπου επικεντρώνεται το πρόβλημα, «ώστε να εμπεδωθεί στους κατοίκους το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης», τα οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «έχουν ήδη θιγεί…».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ