Ξύλο από επιβάτες καταγγέλλουν οι οδηγοί του ΟΑΣΘ

Must Read

Αποδέκτες βίας και χειροδικιών, πέραν των ύβρεων και των προσβλητικών χαρακτηρισμών από μεμονωμένους επιβάτες, γίνονται οι οδηγοί των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του οργανισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί, λόγω της αμεσότητας με το επιβατικό κοινό, να δέχονται «τις χιλιάδες πλέον φωνές διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για την επικρατούσα κατάσταση».

«Κατανοούμε απόλυτα -σαν συμπάσχοντες- την απίστευτη ταλαιπωρία όλων, καθώς και τα μέλη των δικών μας οικογενειών είναι χρήστες της συγκοινωνίας και ταλαιπωρούνται εξίσου με όλους τους υπόλοιπους επιβάτες» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

92 λεωφορεία «εκτός» λόγω βλαβών

Ωστόσο, προσθέτουν για τις επιθέσεις που δέχονται: «Δεν ανεχόμαστε τις επιθέσεις βίας που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα από μεμονωμένους εξαγριωμένους επιβάτες».

Ως εκ τούτου, οι ίδιοι επιφυλάσσονται «για τη λήψη αποφάσεων απεργιακών κινητοποιήσεων και κάθε άλλου ένδικου μέσου για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων φαινομένων βίας».

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στον ΟΑΣΘ πάει από το κακό στο χειρότερο. Το μεταφορικό έργο στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης εκτελείται με μόλις 300 λεωφορεία, ενώ οι ανάγκες απαιτούν 520 αστικά!

Δείτε επίσης: Ώρες αγωνίας για τον Τάσο Μπουντούρη – Η «περιπέτεια» της μεταφοράς του στην εντατική

Οι συνθήκες μετακίνησης των πολιτών κρίνονται τουλάχιστον αναξιοπρεπείς, την ώρα που 92 λεωφορεία βρίσκονται «εκτός» λόγω βλαβών που υπάρχουν σε αυτά από την περασμένη άνοιξη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας είπε μάλιστα ότι το ερχόμενο διάστημα υπάρχει κίνδυνος να τεθούν εκτός δρομολογίων άλλα 44 λεωφορεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This