Κυριακή 13/6/2021

Μετανάστης έκαψε το εγκαταλελειμμένο και εξαθλιωμένο «Ξενία» της Κομοτηνής

Εικόνες απαξίωσης και εγκατάλειψης παρουσιάζει το ξενοδοχείο «Ξενία» στην Κομοτηνή, σχεδόν δέκα χρόνια μετά το επίσημο λουκέτο. Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, το ξενοδοχείο που κάποτε ήταν στολίδι της πόλης βρίσκεται σε αισχρή κατάσταση, παραβιασμένο, κατεστραμμένο και αφύλαχτο, έρμαιο στα χέρια αστέγων, αλλοδαπών, αλλά και βανδάλων.

Το εσωτερικό του μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς την περασμένη Κυριακή από φωτιά, που ξέσπασε στον δεύτερο όροφο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τη φωτιά έβαλε ένας μετανάστης στην προσπάθειά του να ζεσταθούν εκείνος και η οικογένειά του.

Ξενία

Ήταν 2013, όταν το ιστορικό κτίριο παραχωρήθηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Το Ταμείο το ενέταξε στο σύνολο των 14 ακινήτων «Ξενία» και άλλων δημόσιων ακινήτων ανά την Ελλάδα, με στόχο τη δημιουργία τουριστικών μονάδων ιδιαίτερης αισθητικής, ωστόσο το ενδιαφέρον για τις μονάδες ήταν ελάχιστο -αν όχι μηδενικό- και τελικά η ιδέα του διαγωνισμού εγκαταλείφθηκε.

Δείτε επίσης: Πέντε άνθρωποι κάηκαν από βραστό νερό μετά από έκρηξη σωλήνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου (video)

Το 2016 υπήρξε ενδιαφέρον για αξιοποίηση του κτιρίου από το Σισμανόγλειο Κομοτηνής, το οποίο στεγάζεται ακριβώς δίπλα, παρ’ όλα αυτά το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται πως δεν ανταποκρίθηκε.

Προσπάθειες έγιναν και από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου για τη μακροχρόνια μίσθωσή του από ιδιώτη επενδυτή, αλλά μάταια, με το ακίνητο να εντάσσεται ξανά στην κατηγορία «αναμενόμενου διαγωνισμού», παραμένοντας ένα κουφάρι μέσα στην πόλη.

Οι εικόνες του άλλοτε στολιδιού της Κομοτηνής γεμίζουν οργή τους κατοίκους της πόλης -και όχι μόνο-, αφού θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Ένα ξεχασμένο οίκημα από την Πολιτεία, η οποία δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για τη διαφύλαξη της περιουσίας που ανήκει στο Δημόσιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ