Κυριακή 20/6/2021

Τα μέτρα του «Ελ. Βενιζέλος» για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού

Την τεχνολογία επιστρατεύει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του νέου κοροναϊού που έρχεται από την Κίνα, καθώς η Αθήνα συνδέεται με το Πεκίνο με τρεις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διαθέτει θερμικές κάμερες για να ανιχνεύσει ασθενείς με πυρετό, που αποτελεί ένα από τα κύρια συμπτώματα του νέου κοροναϊού.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πηγές του «Ελευθέριος Βενιζέλος», έως σήμερα δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία οι θερμικές κάμερες για τον κοροναϊό ούτε μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια σε επιβάτες του αεροδρομίου, καθώς το αρμόδιο Αεροϋγειονομείο δεν έχει λάβει τέτοιες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ!

Αποστείρωση αεροσκαφών

Πάντως, η ετοιμότητα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» απέναντι στον κοροναϊό δοκιμάστηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν η υγειονομική υπηρεσία του αεροδρομίου ενημερώθηκε από την Κίνα για ένα δίχρονο κοριτσάκι με ύποπτα συμπτώματα, που επέβαινε σε απευθείας πτήση Πεκίνο – Αθήνα.

Δείτε επίσης: Μεταναστευτικό! Κυβέρνηση και δήμαρχοι χαμένοι στη… μετάφραση – Κινητοποιήσεις και στην Αθήνα, τζιχαντιστής στη Μόρια (video)

Με την άφιξή του το παιδί απομονώθηκε από τους υπόλοιπους επιβάτες και υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν ότι είχε προσβληθεί από ιό της γρίπης. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διαθέτει, επίσης, ειδικό εξοπλισμό για την αποστείρωση των αεροσκαφών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ