Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Ο Κικίλιας συνάντησε την Κινέζα πρέσβη για τον κοροναϊό – Στους 81 οι θάνατοι

Θορυβημένος από την άφιξη του κοροναϊού στην Ευρώπη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνάντησε την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue, σήμερα το πρωί (27/01/2020), προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι θάνατοι από τον ιό έχουν φτάσει τους 81, ενώ οι προσβεβλημένοι μέχρι στιγμής είναι περισσότεροι από 2.000.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τον νέο κοροναϊό και συμμετείχαν: η Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Έλενα Μαλτέζου, η επιστημονική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, Αγγελική Δρελιώζη, εκ μέρους της κινεζικής πρεσβείας, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών υποθέσεων και ΜΜΕ, Chen Wendi, και ο πρώτος γραμματέας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, Zhao Xiangdong.

Η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα. Όπως σημείωσε, εφόσον οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, οι Κινέζοι τουρίστες δεν έρχονται ούτε και στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία, για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, τόσο στα αεροδρόμια όσο και στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ υπουργείου Υγείας-ΕΟΔΥ και κινεζικής πρεσβείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ