Μαραθώνας: Του ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και τους απάντησε με… σφαίρες

Must Read

Ένας Ινδός εργάτης νοσηλεύεται τραυματισμένος στον «Ερυθρό Σταυρό» έπειτα από πυροβολισμούς που δέχτηκε από τον εργοδότη του στον Μαραθώνα.

Ο εργοδότης είχε τραπεί σε φυγή αλλά, τελικά, παραδόθηκε στην αστυνομία, αναφέροντας πως βρισκόταν σε άμυνα καθώς, όπως είπε ο ίδιος, οι δυο Ινδοί τον απείλησαν με όπλα.

Την καταγγελία στην αστυνομία έκανε ο ένας εκ των δύο εργαζομένων το βράδυ της Δευτέρας, όταν τηλεφώνησε στην Αστυνομία.

Όπως κατήγγειλε, ο ίδιος και ο συμπατριώτης του εργάζονται σε κτήμα όπου καλλιεργούνται μαρούλια και όταν πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας πήρε την καραμπίνα και άνοιξε πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας από τους δύο.

Εκείνος δεν δίστασε να ανοίξει πυρ εναντίον τους τραυματίζοντας τον έναν από τους δυο, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Κάρπαθο

Η ΓΣΕΕ μέσα από ανακοίνωσή της καταδίκασε το περιστατικό και έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Για την απόπειρα δολοφονίας εργαζομένου από εργοδότη στον Μαραθώνα

Το χθεσινό περιστατικό στο Μαραθώνα με τη δολοφονική απόπειρα εργοδότη που πυροβόλησε με καραμπίνα εργαζόμενο, όπως και όσα άλλα δεν γίνονται γνωστά, έρχονται να επιβεβαιώσουν μία τραγική εικόνα της πραγματικότητας των εργαζομένων, Ελλήνων και αλλοδαπών, που διαχρονικά επιχειρείται να παραμένει αθέατη για να μην αποκαλύψει τη «ζούγκλα» στην αγορά εργασίας και την ανενόχλητη εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Αν μάλιστα και στην περίπτωση αυτή επιβεβαιωθεί ότι η επίθεση υποκινήθηκε από το γεγονός ότι ο δράστης χρωστούσε δεδουλευμένα στον εργαζόμενο, τότε επανέρχονται στην επιφάνεια περιστατικά τύπου «Μανωλάδας» όπου εργοδότες όχι μόνο δεν πληρώνουν και απασχολούν ανενόχλητοι σε συνθήκες δουλείας αδήλωτους ή μη εργαζόμενους, αλλά πολλές φορές απειλούν και τη σωματική ακεραιότητα όσων διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, εάν όχι και νερό και τροφή.

Η ΓΣΕΕ έχει κρούσει κατ΄ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για τις «εργασιακές μανωλάδες» που εξακολουθούν να κυριαρχούν σε όλη την επικράτεια, απαιτώντας αυστηρούς ελέγχους συνθηκών εργασίας και αμοιβής, αλλά και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στα περιστατικά που προσβάλλουν τον πυρήνα ανθρώπινης ύπαρξης και αξιοπρέπειας.

Καλούμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας να διερευνήσουν το περιστατικό αυτό και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα επιβολής κυρώσεων, ειδικά σε υποθέσεις που άπτονται του πυρήνα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και την άμεση επαναλειτουργία του αρμόδιου συλλογικού οργάνου του Υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη εργασία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This