Οι ειδικοί προειδοποιούν: Θέμα χρόνου στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα κοροναϊού

Must Read

Ζήτημα χρόνου είναι να έχουμε κρούσμα του κορονοϊού και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτη Γαργαλιάνο! Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «κάποια στιγμή θα έρθει κάποιο περιστατικό», ωστόσο στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν δεδομένα. Μάλιστα, εκτίμησε πως θα υπάρξει διαφοροποίηση αν ο ιός έρθει στη χώρα μας, για παράδειγμα, τον Απρίλιο, αντί για τον Φεβρουάριο.

«Έχει και αυτό σημασία για την εσωτερική μετάδοση. Αν έρθει για να διασπαρεί από το περιστατικό στη χώρα στους υπόλοιπους Έλληνες, αυτό τον διαφοροποιεί όσον αφορά το θέμα του κλίματος. Τώρα, αν είναι εισαγόμενο από την Κίνα ή από την Ευρώπη (…), τα πράγματα αλλάζουν. Δηλαδή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, αλλά φαντάζομαι ότι, αν παίρνουμε τα μέτρα (…), και αυτή τη στιγμή ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας έχει κάνει ένα σχέδιο δράσης και έχει στείλει οδηγίες σε όλα τα νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά, της χώρας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το περιστατικό χωρίς να διασπαρεί» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6.

Τα συμπτώματα του ιού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρείας Λοιμώξεων, τα αρχικά συμπτώματα του κοροναϊού είναι ίδια με αυτά του κοινού κρυολογήματος. Με τη διαφορά, όμως, ότι ο βήχας δεν υποχωρεί σε διάστημα τεσσάρων έως πέντε ημερών, αλλά αρχίζει η δύσπνοια και ο ασθενής οδηγείται στο νοσοκομείο και στη ΜΕΘ.

Δείτε επίσης: Περίεργη εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης της 11χρονης στην Καλλιθέα: Γύρισε σπίτι με ταξί

Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) ορίστηκαν τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό σε όλη τη χώρα.

  • 1η ΥΠΕ: Βασικό: Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», αναπληρωματικό: Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».
  • 2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», αναπληρωματικό: Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».
  • 3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».
  • 5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας.
  • 6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
  • 7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αναπληρωματικό: Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Αγιος Γεώργιος».«Οι συναρμόδιοι φορείς (υπουργείο Υγείας, Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ) βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα επικαιροποιούν το σχέδιο δράσης σε τακτική βάση» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This