Προειδοποίηση Λέκκα: Θα «σκάσει» το ρήγμα της Ανατολίας – Σεισμός 7 ρίχτερ στην Τουρκία τα επόμενα χρόνια

Must Read

Την εκτίμηση ότι ένας μεγάλος σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ αναμένεται να πλήξει την Τουρκία τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο καθηγητής και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας (φωτό). Μάλιστα, η εκτίμησή του αυτή έρχεται σε πλήρη συμφωνία με εκείνη που εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο CNN.

«Στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είναι γνωστό πως περιμένουμε έναν σεισμό των 7 Ρίχτερ στην Τουρκία τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια. Το θεωρούμε σχεδόν δεδομένο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεισμολόγος.

Ερωτηθείς αν ο επικείμενος αυτός σεισμός στην Τουρκία ενδέχεται να επηρεάσει και τη χώρα μας, ο κ. Λέκκας είπε πως, αν η ενέργεια από το ρήγμα του σεισμού κατευθυνθεί προς την Ελλάδα, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη σεισμική δόνηση, κατά προτεραιότητα στο βόρειο Αιγαίο και μετά στην υπόλοιπη χώρα.

«Όταν συμβεί ο σεισμός στην Τουρκία θα πρέπει να αναλύσουμε τα στοιχεία για να καταλάβουμε αν η ενέργεια από το ρήγμα θα πάει στον ελληνικό χώρο ή θα κατευθυνθεί προς τα ανατολικά. Δεν είναι αυτονόητο ότι θα γίνει και στην Ελλάδα αν γίνει εκεί» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα κομμάτι από το ρήγμα της Ανατολίας που δεν έχει δώσει μεγάλο σεισμό και μετά τον τελευταίο σεισμό έχει συσσωρευτεί πολλή ενέργεια εκεί. Το ρήγμα του Μαρμαρά για το οποίο μιλάμε περνάει από το βόρειο Αιγαίο, μέσα από τη Λήμνο και καταλήγει στα ορεινά του Πηλίου. Είχε βγάλει όμως πρόσφατα μεγάλο σεισμό. Δεν ξέρουμε το δυναμικό, καθώς το ρήγμα βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα».

Δείτε επίσης: Οι Έλληνες (σιγά-σιγά) συμμορφώνονται: Το 86% των καταστημάτων τηρούν πιστά τον αντικαπνιστικό νόμο

Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Κάρπαθο και τη Ρόδο. Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο χτύπημα του Εγκέλαδου δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την Τουρκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This