Μαχαίρωσαν 15χρονο Αφγανό στη Μόρια – Τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» το hot spot

Must Read

Και νέα «σκηνικά» με μαχαιρώματα στην Μόρια, που πλέον αισίως κοντεύει τις 25.000 πληθυσμού.

Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης βρίσκεται βαριά τραυματισμένος, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ένας 15 χρονος Αφγανός μετά από καυγά στον οποίο ενεπλάκη με ομοεθνείς του στο ΚΥΤ Μόριας.

Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης εξάλλου νοσηλεύεται -αλλά εκτός κινδύνου- ακόμα ένας 16χρονος Αφγανός και αυτός τραυματισμένος από μαχαίρι. Η αστυνομία προχώρησε σε δυο προσαγωγές.

Αυτή είναι η κατάσταση στο ΚΥΤ Μόριας και τα φαινόμενα αυτά είναι καθημερινά. Με 25.000 πληθυσμό και τα σκουπίδια να τους πνίγουν, οι κάτοικοι της Λέσβου περιμένουν να λειτουργήσει το κυβερνητικό σχέδιο και να πραγματοποιηθούν οι εξαγγελίες για αποσυμφόρηση…

Δείτε επίσης: Το ποδόσφαιρο «στήνει» την κυβέρνηση στα… έντεκα μέτρα!

Από την άλλη, με σκοπό να μην χάνονται ζωές, να μην κινδυνεύουν οι ίδιοι οι μετανάστες και πρόσφυγες (μικροί και μεγάλοι), αλλά και οι συνάνθρωποί τους, αφού πολλές φορές τα χοτ σποτ αποτελούν εστίες μόλυνσης, η πρόσβασή τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κρίνεται επιβεβλημένη.

Οι ίδιοι οι Γιατροί του Κόσμου επισημαίνουν το πρόβλημα με μια ανακοίνωση-γροθιά στο στομάχι για τρεις περιπτώσεις παιδιών, που είδαν στο Πολυϊατρείο τους και τα οποία, παρόλο που έχουν σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας, βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των ελληνικών νοσοκομείων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Sana Birzada, πέντε ετών, από το Αφγανιστάν, έχει σύνδρομο Down και ιστορικό χειρουργείου για πιθανή κολποκοιλιακή επικοινωνία.
Ο Mustafa Rajabi, ενός έτους από το Ιράν πάσχει από συγγενή υδροκέφαλο. Οι γονείς αναφέρουν ιστορικό σπασμών από ηλικία 4 μηνών και αγωγή με Phenitoin και Acetazolamide, με καλή ανταπόκριση. Η αγωγή, όμως, διακόπηκε λόγω μετακίνησης της οικογένειας εδώ και μήνες.
H Elena Haidari, έξι ετών, από το Αφγανιστάν έχει καρδιακό φύσημα 2/6, χωρίς διερεύνηση. Χρειάζεται εξέταση καρδιολόγου με συστάσεις ανάλογα με τα ευρήματα.
Είναι τρία από τα παιδιά με χρόνια νοσήματα, δίχως ΑΜΚΑ, που δεν έχουν πρόσβαση στη δημόσια περίθαλψη και νοσηλεία.

Πόσες παιδικές ζωές θα πρέπει να χαθούν μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση στην πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κύριοι Υπουργοί;

Τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες αιτούντες άσυλο, μετανάστες και τα παιδιά τους παραμένουν χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους και για τη δημόσια υγεία.

Ζητάμε, λοιπόν, την άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης στην πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επαναφέροντας τη δυνατότητα απόδοσης ΑΜΚΑ ή ενεργοποιώντας άμεσα τον προσωρινό αριθμό ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού.

Ο τρόπος με τον οποίο έρχεται ένα παιδί στον κόσμο και το πόσο πρόωρα θα κοπεί το νήμα της ζωής του εξαρτάται συχνά από το πού θα πέσει ο δείκτης μας στο γύρισμα της σφαίρας. Όταν, όμως, αυτό το παιδί βρίσκεται πλέον εδώ, το εάν, πόσο και πώς θα ζήσει, εξαρτάται από εμάς.
Η Sana,o Mustafa και η Elena με τις «μικρές ζωές» και τις μεγάλες απώλειες θα πρέπει να αποκτήσουν δικαίωμα τουλάχιστον στη ζωή. Αν όχι στα όνειρα».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This